13/05/2019 13/05/2019 Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός” στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) χθες τελευταία ημέρα της έκθεσης στην αίθουσα “Βαβέλ”. Αρχικά η εκδότρια των εκδόσεων  “Πορφύρα” κα Μαρία Κοκκίνου καλωσόρισε το κοινό και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των εκδόσεων με τους δύο δημοσιογράφους- συγγραφείς Αντώνη...
13 Μαΐου, 2019 - 19:24
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2019 - 19:31

Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στο επίκεντρο στη ΔΕΒΘ

Διαδώστε:
Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός στο επίκεντρο στη ΔΕΒΘ

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε χώρα η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο “ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός” στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) χθες τελευταία ημέρα της έκθεσης στην αίθουσα “Βαβέλ”. Αρχικά η εκδότρια των εκδόσεων  “Πορφύρα” κα Μαρία Κοκκίνου καλωσόρισε το κοινό και αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία των εκδόσεων με τους δύο δημοσιογράφους- συγγραφείς Αντώνη Μακατούνη και Κώστα Παππά οι οποίοι μετά το βιβλίο τους “Ο Δικός μας Παΐσιος” που εκδόθηκε το 2017 συνέγραψαν το εν λόγω βιογραφικό βιβλίο για τη ζωή του π. Γεωργίου Μεταλληνού.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Παππάς ο οποίος συντόνισε με ιδανικό τρόπο και την παρουσίαση- συζήτηση. Αρχικά αναφέρθηκε σε κάποιους στίχους από το μεγάλο Γιώργο Σεφέρη λέγοντας “Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί” υπογραμμίζοντας παράλληλα την πρόκληση που είναι για όλους η επίκληση του παρελθόντος, ενώ συνεχίζοντας επισήμανε την καθαρότητα του χαρακτήρα του π. Γεωργίου Μεταλληνού και τη συνέπεια του σε όσα πρεσβεύει. Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την εμπιστοσύνη του στους δύο συγγραφείς.

Από την πλευρά του ο ομότιμος καθηγητής κ. Ιωάννης Κογκούλης τόνισε την ακαδημαϊκή πορεία και συνεργασία που είχε με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό.

Έπειτα το λόγο έλαβε ο καθηγητής του Α.Π.Θ. π. Βασίλειος Καλλιακμάνης ο οποίος επισήμανε τη συγγραφική πορεία του π. Γεωργίου Μεταλληνού και στάθηκε ιδιαίτερα στο βιβλίο “Φως εκ φωτός” που το διάβασε ως φοιτητής όπου ήταν και η πρώτη του γνωριμία με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό. Ακολούθως μίλησε και για την ακαδημαϊκή πορεία του παπα- Γιώργη.

Τη “σκυτάλη” έλαβε ο Αντώνης Μακατούνης ο οποίος αναφέρθηκε στην “αδαμάντινη” προσωπικότητα του παπα-Γιώργη και τη μεγάλη συνεισφορά του στην εκκλησία αλλά και το παράδειγμα του στην ελληνική κοινωνία.

Στο τέλος προβλήθηκε ένα βιντεοσκοπημένο τηλεοπτικό μήνυμα του π. Γεωργίου Μεταλληνού – αφού δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για λόγους υγείας- όπου ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές αλλά και ιδιαίτερα τους συγγραφείς και την εκδότρια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους συγγραφείς να υπογράφουν βιβλία τους στο φιλαναγνωστικό κοινό.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων