24/09/2021 24/09/2021 Δύο χρόνια θα συμπληρωθούν τον προσεχή Δεκέμβριο από την εκδημία του, όμως κανένας δεν έχει ξεχάσει το «λιοντάρι» της Ορθοδοξίας που διακρίθηκε για τον παραδειγματικό βίο του, τους λόγους του, την καλοσύνη του και την τιμιότητά του. Ο λόγος για τον μακαριστό πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό, προσωπικές στιγμές του οποίου –συνοδευόμενες από ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 13:55

Συγκινητική εκδήλωση για το «Λιοντάρι της Ορθοδοξίας»

Διαδώστε:
Συγκινητική εκδήλωση για το «Λιοντάρι της Ορθοδοξίας»

Δύο χρόνια θα συμπληρωθούν τον προσεχή Δεκέμβριο από την εκδημία του, όμως κανένας δεν έχει ξεχάσει το «λιοντάρι» της Ορθοδοξίας που διακρίθηκε για τον παραδειγματικό βίο του, τους λόγους του, την καλοσύνη του και την τιμιότητά του.

Ο λόγος για τον μακαριστό πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό, προσωπικές στιγμές του οποίου –συνοδευόμενες από ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και βίντεο – μάθαμε από την ίδια του κόρη, στην παρουσίαση του βιογραφικού του βιβλίου με τίτλο «Ονομάζομαι Γεώργιος Μεταλληνός», που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ηρακλείου Αττικής.

Η κόρη του Παπα-Γιώργη, καθηγήτρια κα Αγγέλα Μεταλληνού, σημείωσε την πολύχρονη φιλία του σπουδαίου πατέρα της με δύο πολύ σημαντικούς μουσικούς και συνθέτες, τον Γιώργο Χατζηνάσιο και τον Γιώργο Κατσαρό, οι οποίοι άλλωστε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο προλογίζουν το βιογραφικό βιβλίο.

Βασικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι δύο δημοσιογράφοι και συγγραφείς του βιβλίου, Αντώνης Μακατούνης και Κώστας Παππάς οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του μακαριστού ιερέα και επιστήμονα που ενσάρκωνε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων… Τη γενιά που οι ιστορικές συγκυρίες της στέρησαν τα στοιχειώδη, μα με πολύ κόπο κατάφερε να πάρει πίσω όσα της στέρησαν και με τις στέρεες βάσεις της πίστης στο Θεό και της αγάπης για τη ζωή,κατάφερε να αναγεννηθεί από την τέφρα της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων