29/03/2024 29/03/2024 Η 20μελής ομάδα εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη σειρά των επιμορφωτικών δράσεων για το πρόγραμμα «Common ground being walked, not just talked», το οποίο διοργανώνει το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με τον διακρατικό οργανισμό KAICIID, επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Οι...
29 Μαρτίου, 2024 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2024 - 10:26

Ομάδα εκπαιδευτικών ξεναγήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Διαδώστε:
Ομάδα εκπαιδευτικών ξεναγήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών

Η 20μελής ομάδα εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη σειρά των επιμορφωτικών δράσεων για το πρόγραμμα «Common ground being walked, not just talked», το οποίο διοργανώνει το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος σε συνεργασία με τον διακρατικό οργανισμό KAICIID, επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να πληροφορηθούν για την σπουδαία ιστορία του Μητροπολιτκού Ναού Αθηνών από τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Θωμά Συνοδινό, προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού. Η επίσκεψη περιελάμβανε ειδική ξενάγηση στην μοναδική έκθεση ιερών και ιστορικών κειμηλίων στο καινούργιο και επισκέψιμο πλέον κειμηλιοφυλάκιο που βρίσκεται στην παλαιά κρύπτη του Καθεδρικού Ναού.

Το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος θέλοντας να συνδράμει στην ανάδειξη της ιδιαίτερα σημαντικής αυτής έκθεσης που φιλοξενείται σε ένα χώρο απαράμιλλου κάλλους, όπως είναι το Κειμηλιοφυλάκιο του Ιερού Καθεδρικού και Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, έργο το οποίο έχει προσωπικά επιμεληθεί ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Θωμάς Συνοδινός, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε να αποτελεί τμήμα των σχολικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων και δράσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων