20/07/2020 20/07/2020 Πανηγυρική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελέστηκε στο ναό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι. Συλλειτούργησαν ο ηγούμενος της Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης της Νήσου Αμοργού Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Δεναξάς και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος με τους ιερείς του ναού....
20 Ιουλίου, 2020 - 10:21

Πανηγύρισε ο Προφήτης Ηλίας Παγκρατίου

Διαδώστε:
Πανηγύρισε ο Προφήτης Ηλίας Παγκρατίου

Πανηγυρική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τελέστηκε στο ναό του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι.

Συλλειτούργησαν ο ηγούμενος της Μονής Παναγίας Χοζοβιωτίσσης της Νήσου Αμοργού Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Δεναξάς και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Φθιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Άγγελος Ανθόπουλος με τους ιερείς του ναού.

Πλήθος πιστών από νωρίς κατέκλυσαν τον εορτάζοντα ναό στο Παγκράτι για να τιμήσουν τον Προφήτη προστάτη των γουναράδων αλλά και των αρτοποιών. Στον ναό υπήρξαν μέτρα και αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Τον θείο λόγο κήρηξε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φθιώτιδος μιλώντας για τον βίο και την δραστήρια πνευματική ζωή του Προφήτη Ηλία αλλά και για τον προφητικό λόγο του λέγοντας πως «Ο προφητικός λόγος μας κάνει να ακούσουμε με όλες τις αισθήσεις μας τον λόγο του θεού».

Στο τέλος ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης ευχαρίστησε τον Επίσκοπο και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου για την παρουσία του και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του.

Ο Επίσκοπος Ωρεών ευχαρίστησε για την φιλοξενία μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων