24/09/2019 24/09/2019     Στα εγκαίνια του βρεφικού τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου (Σάμου & Πηγάσου 19, Πολύδροσο) βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.     “Προέτρεψα τους ιερείς μας να κάνουν τέτοια σχολεία- φυτώρια και τις μονές όπου έχουν εκτάσεις που προσφέρονται να τις...
24 Σεπτεμβρίου, 2019 - 19:51
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2019 - 20:15

“Προέτρεψα τους ιερείς μας να κάνουν τέτοια σχολεία- φυτώρια”

Διαδώστε:
“Προέτρεψα τους ιερείς μας να κάνουν τέτοια σχολεία- φυτώρια”
    Στα εγκαίνια του βρεφικού τμήματος του Παιδικού Σταθμού του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου (Σάμου & Πηγάσου 19, Πολύδροσο) βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.
    “Προέτρεψα τους ιερείς μας να κάνουν τέτοια σχολεία- φυτώρια και τις μονές όπου έχουν εκτάσεις που προσφέρονται να τις δώσουν δωρεάν για να γίνουν τέτοια σχολεία”, είπε μεταξύ άλλων, προσερχόμενος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στους δημοσιογράφους.
   Την ακολουθία των εγκαινίων τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, ενώ το παρών έδωσε και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης.
   Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο πατήρ Λάμπρος Ανδρεάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία του παιδικού σταθμού αλλά και στην σκέψη να δημιουργηθεί το βρεφικό τμήμα που εγκαινιάστηκε σήμερα.
   Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον π. Λάμπρο Ανδρεάκη, τους ιερείς, τους συνεργάτες αλλά και όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια.
    Ανέφερε επίσης ότι αυτό το χρόνο εγκαινιάσαμε αρκετούς παιδικούς σταθμούς και σχολεία και υπογράμμισε πως αρκετοί γονείς ζητούσαν να φτιαχτούν τέτοια σχόλια. Αναρωτιέμαι είπε ο Αρχιεπίσκοπος για ποιό λόγο δεν είναι ικανοποιημένοι οι γονείς και προστρέχουν σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες και σε πρωτοβουλίες της Εκκλησίας.
   Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος τόνισε πως ο σκοπός αυτών των σχολείων και εύχομαι να είναι για όλα τα σχολεία, όπως είπε, είναι να αποκτήσουν τα παιδιά τη Σοφία των γραμμάτων αλλά και την άνωθεν Σοφία γιατί εκεί που συναντώνται αυτά τα δύο “είδη” εκεί γίνεται ο χαρισματικός άνθρωπος.
   Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η Υφυπουργός Παιδείας κυρία Σοφία Ζαχαράκη η οποία ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία αυτή τον π. Λάμπρο.
   Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν, ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Πατούλης, ο εκπρόσωπος του Δήμαρχου Αμαρουσίου, ο κύριος Νίκος Φίλης οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία υπάρχει για το λαό και αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσουμε ποτέ, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας η οποία εξήρε το έργο της Εκκλησίας και δύο φοιτητές που ως παιδιά ήταν στον παιδικό σταθμό.
Φώτο: Χρήστος Μπόνης 
Ακούστε τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων