21/02/2024 21/02/2024 Η Μαρία Κεφάλα, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία.  Του Νικολάου Ζαΐμη  Η κ. Κεφάλα δεν συγκαταλέγεται στα 175 “ΝΑΙ” της 15ης...
21 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 - 14:03

Πρώτη επίσκεψη μέλους της κυβέρνησης στον Αρχιεπίσκοπο μετά την υπερψήφιση του νομοσχέδιου για τον “γάμο” ομοφυλοφίλων

Διαδώστε:
Πρώτη επίσκεψη μέλους της κυβέρνησης στον Αρχιεπίσκοπο μετά την υπερψήφιση του νομοσχέδιου για τον “γάμο” ομοφυλοφίλων

Η Μαρία Κεφάλα, Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, θα είναι το πρώτο μέλος της κυβέρνησης που θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία. 

Του Νικολάου Ζαΐμη 

Η κ. Κεφάλα δεν συγκαταλέγεται στα 175 “ΝΑΙ” της 15ης Φεβρουαρίου, καθώς δεν ψήφισε το νομοσχέδιο, επιλέγοντας τον δρόμο της αποχής από την ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος με δήλωσή του είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο. Η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας μπορεί να μην οξύνθηκε σε μεγάλο βαθμό με αφορμή το νομοσχέδιο, καθώς από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι η αντίδραση ήταν φυσιολογική. Στην πραγματικότητα όμως όλοι γνωρίζουν ότι η σχέση δοκιμάστηκε, με πολλούς Ιεράρχες να έχουν εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκεια τους τόσο για την έκβαση της ψήφισης του νομοσχεδίου, όσο και για την φράση του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής “ή παπάς παπάς ή ζευγάς  ζευγάς”. Στην δυσαρέσκεια ήρθε να προστεθεί και ο τονισμός από τα Διεθνή ΜΜΕ ότι η Ελλάδα έγινε η πρώτη Ορθόδοξη χώρα η οποία ψήφισε έναν τέτοιο νόμο.

Το χαρτοφυλάκιο της κ. Κεφάλα είναι πολύ σημαντικό καθώς αφορά την οικογένεια ενώ στις αρμοδιότητές του υπουργείο συμπεριλαμβάνεται και το στεγαστικό ζήτημα για νέους και νέες, αλλά και το εθνικό σχέδιο δράσης για την υπογεννητικότητα, ζήτημα το οποίο η Εκκλησία της Ελλάδος έχει τονίσει διαχρονικά ως το πρώτο μείζον πρόβλημα για την πατρίδα μας. Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένεια είναι η Σοφία Ζαχαράκη, η οποία υπερψήφισε το νομοσχέδιο.

Η Υφυπουργός κ. Μαρία Κεφάλα 

Οι προτάσεις της Εκκλησίας για φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 29 Δεκεμβρίου 2023 ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος είχε στείλει Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με στην οποία έκανε λόγο για προστάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν συζητήσεων με τα Ηγουμενοσυμβούλια των Ιερών Μονή Πετράκη και Πεντέλης, προκειμένου να βοηθηθούν οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες.

Τα σημεία που σταθήκαν ιδιαίτερα ήταν:

Α. Φοιτητική Στέγη

Β. Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας

Γ. Στέγη για τα νέα ζευγάρια.

Ακολούθησε επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις 8 Ιανουαρίου 2024 στον Αρχιεπίσκοπο όπου συζητήθηκαν οι συγκεκριμένες προτάσεις.

Δείτε επίσης: Αποκαλύψεις για τη μυστική συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου-Μητσοτάκη

Αναμένεται αύριο να δούμε αν οι συζητήσεις επί των σημείων αυτών θα απασχολήσουν την συνάντηση με την Υφυπουργό κ. Κεφάλα, καθώς επίσης και αν θα εξαχθούν ορισμένα συμπεράσματα για την περαιτέρω συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας σε κοινωνικά ζητήματα.

Εκτός από την Υπουργό και Βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ., κ. Μαρία Κεφάλα, τον Αρχιεπίσκοπο αναμένεται να επισκεφθούν αύριο ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος.

Διαβάστε επίσης: 

Νόμος του κράτους, με ηχηρές διαφωνίες, ο “γάμος” ομοφυλοφίλων – Τα ΟΧΙ και οι αποχές, ο Σαμαράς, η λήθη και η Ορθόδοξη Ελλάδα

Τα πρώτα μηνύματα Ιεραρχών στους νομοθέτες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων