13/09/2023 13/09/2023 O Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή τονίζοντας ότι «ο Μακαριώτατος είναι για όλους...
13 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2023 - 17:23

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη

O Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Μπακογιάννης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή τονίζοντας ότι «ο Μακαριώτατος είναι για όλους εμάς τους Αθηναίους πηγή έμπνευσης και δύναμης και τον ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει από την πρώτη μέρα. Ιδιαίτερα τώρα, σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες, είναι σημαντικό να ενώνουμε τις δυνάμεις μας, είναι σημαντικό το θεμέλιο των δράσεών μας να είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, να μη μένει κανένας Αθηναίος πίσω, καθώς και το έργο του Μακαριωτάτου και της Εκκλησίας είναι καταλυτικό».

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην πολυετή γνωριμία με τον κ. Μπακογιάννη από τότε που ήταν Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και στην συνεργασία που είχαν πάντοτε. «Συνεργαζόμαστε άριστα μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς, όπου ζητήσαμε βοήθεια και συμπαράσταση την είχαμε πληρέστατη» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Ευχόμαστε να συνεχίσουμε αυτήν την συνεργασία».

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με την Μαρίνα Πατούλη

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε το μεσημέρι και η Υποψήφια Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κυρία Μαρίνα Πατούλη.

Η κ. Πατούλη αναφέρθηκε στην δημιουργία ενός αυτοδιοικητικού δικτύου, με το οποίο υλοποιούνται στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ τονίζοντας πως στο κομμάτι αυτό συμπεριλαμβάνεται η κοινωνική προσφορά και το ανθρωπιστικό έργο.

Σημείωσε ότι επιθυμία της είναι να γίνει σύμμαχος της Αρχιεπισκοπής, ώστε να συμβάλλει το εν λόγω Δίκτυο στην σημαντική προσφορά της Εκκλησίας. Παράλληλα, εξήρε το έργο των ενοριών της Μητροπόλεως Κηφισίας, όπου η ίδια δραστηριοποιείται, και τόνισε ότι η προσφορά τους στους πάσχοντες συνανθρώπους μας είναι πολύ σημαντική.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων