05/10/2021 06/10/2021 Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μονή Πεντέλης. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις. Η μία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό με θέμα: “Κανονισμός “Περί συστάσεως, οργανώσεως και...
05 Οκτωβρίου, 2021 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2021 - 11:38

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Ιεραρχίας στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Πεντέλη

Διαδώστε:
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Ιεραρχίας στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Πεντέλη

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τακτικές εργασίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Ιερά Μονή Πεντέλης.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο εισηγήσεις. Η μία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό με θέμα: “Κανονισμός “Περί συστάσεως, οργανώσεως και λειτουργίας του Μητρώου Εφημερίων, Διακόνων, Ιεροκηρύκων και Μοναχών της Εκκλησίας της Ελλάδος” (Μ.Ε.Δ.Ι.Ε.Μ.)”. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα με θέμα: “Συμμετοχή του λαϊκού στοιχείου εις το Εκκλησιαστικόν γεγονός”.

Πριν την έναρξη των εισηγήσεων θα αναγνωσθούν και θα επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγούμενης Συνεδρίας ενώ μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των θεμάτων από τους Σεβασμιωτάτους εισηγητές θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η πρώτη ημέρα

Αναφορές στην πανδημία και στην ενότητα της Εκκλησίας περιλάμβανε η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Προέδρου της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά την διάρκεια των εργασιών της Ιεραρχίας την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021.

Ο Μακαριώτατος τόνισε ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι αλλότριες φωνές για το καλό της Εκκλησίας του Χριστού. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίον ευχαρίστησε για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο μετά από διακόσια χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων των Εκκλησιαστικών Σχολών θα έχει η Εκκλησία.

Παρακολουθήστε το ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος αναφορικά με τις εργασίες της πρώτης ημέρας της Ιεραρχίας:

Οι Αρχιερείς και όσοι είχαν δικαίωμα να εισέλθουν στον χώρο διεξαγωγής των εργασιών επέδειξαν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή το αποτέλεσμα της διενέργειας του σχετικού τεστ όπως θα δείτε και στα πλάνα που κατέγραψε ο φακός του ope.gr.

Πριν την έναρξη των εργασιών τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης Θεία Λειτουργία από τον νεότερο στην τάξη Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο.

Οι εργασίες της Ιεραρχίας ξεκίνησαν με την τέλεση τη εναρκτήριας Ιεράς Ακολουθίας. Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους.

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ – Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονoμάκη 

Επιμέλεια θέματος: Νικόλαος Ζαΐμης 

Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΜΟΝΗ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Θεία Λειτουργία πριν την έναρξη της Ιεραρχίας (ΦΩΤΟ)

ΙΕΡΑΡΧΙΑ: Η προσέλευση των Αρχιερέων στο Διορθόδοξο Κέντρο (ΦΩΤΟ)

Η έναρξη των τακτικών εργασιών της Ιεραρχίας (ΦΩΤΟ)

Σύγκληση Ιεραρχίας με υγειονομικά μέτρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ακολουθία έναρξης των εργασιών της Ιεραρχίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλάνα από τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Πεντέλης (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από δύο χρόνια ξεκίνησε σήμερα η συνεδρίαση της Ιεραρχίας – Στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος οι τακτικές εργασίες

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε Ιεραρχία: «Η φωνή της Εκκλησίας είναι μία» – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας – ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η προσφώνηση του Μακαριωτάτου στην Ιεραρχία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων