12/02/2020 12/02/2020 Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ρεπορτάζ: Γιάννης Θεοδώρου / Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Φερδής Πρώτη επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020″, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2020 - 15:48

«Θα είμαστε πάντα συμπορευτές για τα παιδιά που έχουν ανάγκη» τόνισαν στη συνάντηση τους Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Διαδώστε:
«Θα είμαστε πάντα συμπορευτές για τα παιδιά που έχουν ανάγκη» τόνισαν στη συνάντηση τους Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Διαδοχικές συναντήσεις είχε σήμερα στο Μέγαρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Θεοδώρου / Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Φερδής

Πρώτη επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020″, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η κ. Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε για την δράση Σαλαμίνα – Θερμοπύλες, που ήταν ένα ορόσημο όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά και για την παγκόσμια ιστορία και ιδιαίτερα για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κ. Βαρδινογιάννη είναι η «Ελπίδα» γενικότερα, αλλά και η κίνηση για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τόσες δυσκολίες. Μίλησε για το συγκεκριμένο έργο και την σπουδαιότητά του, ενώ επεσήμανε ότι πάντοτε θα είναι συνεργάτες και συμπορευτές για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ σημείωσε ότι θα βρίσκεται δίπλα στην δράση Σαλαμίνα – Θερμοπύλες.

“Εκεί που γεννιέται ο χαρισματικός άνθρωπος”

Στη συνέχεια, το κατώφλι του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου πέρασαν περίπου εκατό μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από το 68ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής τα παιδιά επισκέφθηκαν την Μητρόπολη, τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα αλλά και το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, και θέλησαν να λάβουν την ευχή και την ευλογία του Μακαριώτατου. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών από την πλευρά κάλεσε τους μαθητές να επιδιώκουν τη μόρφωση των γραμμάτων, αλλά και τη μόρφωση που έρχεται από την άνωθεν σοφία, τονίζοντας ότι «εκεί που συναντιόνται αυτά τα δύο γεννιέται ο χαρισματικός άνθρωπος».

Η συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, είχε νωρίς σήμερα το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. Οι δυο πλευρές συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης και τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Διαβάστε επίσης: 

«Θα είμαστε πάντα συμπορευτές για τα παιδιά που έχουν ανάγκη»

«Εκεί όπου γεννιέται ο χαρισματικός άνθρωπος»

Ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων