04/05/2024 05/05/2024 Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με ειδική πτήση. Το Άγιο Φως μετέφεραν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ ο οποίος μετέβη στα Ιεροσόλυμα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας και εκ μέρους...
04 Μαΐου, 2024 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 2:58

Το Άγιο Φως στην Αθήνα – Μεταφέρθηκε σε όλη την Ελλάδα

Διαδώστε:
Το Άγιο Φως στην Αθήνα – Μεταφέρθηκε σε όλη την Ελλάδα

Στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, με ειδική πτήση.

Το Άγιο Φως μετέφεραν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ ο οποίος μετέβη στα Ιεροσόλυμα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας και εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Κώστηρας, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής.

Στην Αθήνα το Άγιο Φως υποδέχθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο επιχώριος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ενώ τιμητικό άγημα απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές.

Ακολούθησε δέηση στην ειδική διαμορφωμένη εξέδρα που είχε στηθεί στην πύλη Ε9 του αεροδρομίου.

Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα ενώ με ειδικές πτήσεις ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας προκειμένου να μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και να στείλει το μήνυμα της Αναστάσεως.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Μετόχι του Παναγίου Τάφου:

Φωτογραφίες: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Νωρίτερα στα Ιεροσόλυμα

Η τελετή του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε φέτος στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως υπό την σκιά του πολέμου που μαίνεται στη Γάζα και υπό δρακόντεια μέτρα εξαιτίας του φόβου που επικρατεί στο Ισραήλ από την εμπόλεμη κατάσταση.

Μετά το πέρας της μεγαλειώδους τελετής στην οποία προεξήρχε ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι βρέθηκαν στον Ναό της Αναστάσεως βίωσαν τις μοναδικές στιγμές με τις κωδωνοκρουσίες να μεταφέρουν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας το οποίο πηγάζει από τον κενό Τάφο του Χριστού!

Λίγο αργότερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος παρέδωσε στην ελληνική αντιπροσωπεία το Άγιο Φως. “Ευχόμεθα αυτό το φως να φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων, να θερμαίνει τις καρδιές τους, ιδιαιτέρως να φωτίζει τις διάνοιες των αρχόντων του κόσμου τούτου, οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις για τις τύχες των ανθρώπων”, είπε, μεταξύ άλλων.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, από τα Ιεροσόλυμα: “Είναι μεγάλη ευλογία, μεγάλη τιμή και θέλω να τονίσω με αφορμή αυτής της ιερής παρουσίας σήμερα ότι η ελληνική πολιτεία βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο ελληνορθόδοξο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και σε εσάς προσωπικά”.

“Ευχόμαστε το φως να καταυγάζει τις ψυχές των ανθρώπων και να δώσει ειρήνη στον κόσμο που τόσο πολύ τη χρειαζόμαστε προσωπικά ο καθένας μας αλλά και για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τον κόσμο”, είπε ο Εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος και Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

Το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, όπως κάθε χρόνο, αναμετέδωσε την τελετή του Αγίου Φωτός.

Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε σε επανάληψη την τελετή

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ελληνικη Αποστολη με επικεφαλης τον Υφυπ.Εξωτερικων Γιωργο Κωτσηρα και βουλευτες του Ελληνικου Κοινοβουλιο στα Ιεροσόλυμα

ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων