01/04/2021 01/04/2021 Ανήμερα της 66ης επετείου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, εκοιμήθη εν Κυρίω η Κλαίρη Αγγελίδου, μια εμβληματική μορφή της πολιτικής ζωής της Κύπρου, αφού το όνομά της ταυτίστηκε με τους αγώνες του Κυπριακού λαού για τη δικαίωσή του, ενώ η προσφορά της ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την καθημερινότητα του ανθρώπου, κάθε κοινωνικού στρώματος απ΄...
01 Απριλίου, 2021 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2021 - 15:03

Η Μητρόπολη Κωνσταντίας για την εκδημία της Κλαίρης Αγγελίδου

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Κωνσταντίας για την εκδημία της Κλαίρης Αγγελίδου

Ανήμερα της 66ης επετείου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, εκοιμήθη εν Κυρίω η Κλαίρη Αγγελίδου, μια εμβληματική μορφή της πολιτικής ζωής της Κύπρου, αφού το όνομά της ταυτίστηκε με τους αγώνες του Κυπριακού λαού για τη δικαίωσή του, ενώ η προσφορά της ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την καθημερινότητα του ανθρώπου, κάθε κοινωνικού στρώματος απ΄ όπου υπηρέτησε η μακαριστή πλέον με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Η αείμνηστος, καταγόταν από την πόλη της Αμμοχώστου, γεννηθείσα το έτος 1932. Συμμετείχε δυναμικά στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-59, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές και επικίνδυνες αποστολές, δείχνοντας περιφρόνηση για το θάνατο και ενεπνέοντας στους υπόλοιπους μια ανεξάντλητη δύναμη. Διετέλεσε Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου, ενώ άφησε ανεξίτηλη στην σφραγίδα της στο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι του τόπου, ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού επί προεδρίας του μακαριστού Γλαύκου Κληρίδη.

“Ευχόμαστε ο Κύριος να την αναπαύει εν χώρα ζώντων και να χαρίζει την άνωθεν παρηγοριά και ενίσχυση στην οικογένειά της”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων