10/02/2024 10/02/2024 Ο Εσπερινός της Κυριακής ΙΣΤ ́ Ματθαίου και της εορτής του Αγίου Βλασίου ιερομάρτυρος και Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης, καθώς και η Ιερά Παράκληση στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου τελεστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Ζώνης στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου. Φωτογραφία:...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 21:48

Η Λιτάνευση της Αγίας Ζώνης στο Παραλίμνι (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η Λιτάνευση της Αγίας Ζώνης στο Παραλίμνι (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Εσπερινός της Κυριακής ΙΣΤ ́ Ματθαίου και της εορτής του Αγίου Βλασίου ιερομάρτυρος και Αγίας Θεοδώρας της Βασιλίσσης, καθώς και η Ιερά Παράκληση στην Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου τελεστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου. Μετά το πέρας αυτής ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Ζώνης στους κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου.

Φωτογραφία: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Το πρωί τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, όπου τίθεται προς προσκύνηση του πιστού λαού η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου του ναού Μάριου Ανδρέου. Ο Πανιερώτατος πλαισιώθηκε από τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό, τον ΠρωτοσΎγκελλο της Μητροπόλεως αρχιμ. Αυγουστίνο Καράς και πλειάδα ιερέων και διακόνων. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Πανιερώτατος θα προστεί Αρχιερατικού Συλλείτουργου στον ίδιο ιερό ναό.

Πλήθος πιστών συρρέει καθημερινά για να προσκυνήσει το Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο θα παραμείνει στο Παραλίμνι έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού όπου θα τεθεί προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού έως και τις 18 Φεβρουαρίου. 

Διαβάστε σχετικά: Χιλιάδες πιστοί συρρέουν καθημερινά για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη (ΒΙΝΤΕΟ))

Η Αγία Ζώνη αφίχθη στην Κύπρο την Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, και θα παραμείνει στη μαρτυρική Μεγαλόνησο προς ευλογία του πιστού λαού έως και τις 4 Μαρτίου.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι έχει γίνει επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων καθώς από την Δευτέρα χιλιάδες πιστοί συρρέουν να λάβουν την Χάρη της Παναγίας μας.

Η Αγία Ζώνη θα αναχωρήσει από το Παραλίμνι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στις 14:30 με προορισμό τον δεύτερο σταθμό της, την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού.

Την Κυριακή η Λεμεσός υποδέχεται την Αγία Ζώνη

Ο Μητροπολιτικός Ναός Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής Λεμεσού θα υποδεχθεί το Θεομητορικό Κειμήλιο στις 11 Φεβρουαρίου 2024, στην αρχή της οδού Ελλάδος.

Την Αγία Ζώνη θα μεταφέρει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Γέροντας Εφραίμ. Θα ακολουθήσει στις 20:30 Ιερά Αγρυπνία. Το Θεομητορικό Κειμήλιο θα αναχωρήσει την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 12μμ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.15πμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών Αρχιερατίας του.

Από την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου θα τελούνται κάθε βράδυ στις 20:30 Ιερές Αγρυπνίες.

Από τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου έως και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα τελείται κάθε πρωί στις 7πμ ο Παρακλητικός Κανόνας προς την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εκτός από την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στις 6.15πμ θα τελεσθεί Πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 ετών Αρχιερατίας του.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 17:00 θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας θα προεξάρχει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ο Ναός καθημερινά θα είναι ανοιχτός από τις 6πμ έως αργά το βράδυ.

Tο αναλυτικό πρόγραμμα παραμονής της Αγίας Ζώνης στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η έξοδος της Αγίας Ζώνης από το Άγιον Όρος, 2024 – Το Θεομητορικό κειμήλιο από την Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου στην μαρτυρική Κύπρο

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο Παραλίμνι

Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρου: Η Αγία Ζώνη ήρθε να δώσει δύναμη και ελπίδα

Επίτιμος Δημότης Παραλιμνίου ανακηρύχθηκε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέρων Εφραίμ

Φωτορεπορτάζ ope.gr: Στιγμές από την υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη μαρτυρική Κύπρο

Το ope.gr στην έκθεση φωτογραφιών «Αγία Ζώνη Βαρωσίων. 50 χρόνια μετά» (ΦΩΤΟ)

Αγρυπνία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποστολή του οpe.gr στην Κύπρο: Η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Λάρνακα και η πρώτη ημέρα του προσκυνήματος στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η προσκύνηση της Αγίας Ζώνης στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κύπρος ψάλλει το Άξιον Εστί ενώπιος της Τιμίας Ζώνης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δέηση ενώπιον της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

 Η Αγία Ζώνη στο στρατόπεδο «Δημητράκη Χριστοδούλου-Φώτη Πίτα» στη Σωτήρα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγία Ζώνη στην Αστυνομία Παραλιμνίου και στην Πυροσβεστική Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Η Αγία Ζώνη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγία Ζώνη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια (ΦΩΤΟ)

Η Αγία Ζώνη στο ΚΕΠΑ “Άγιος Χριστοφόρος” (ΒΙΝΤΕΟ)

Αγρυπνία ενώπιον της Αγίας Ζώνης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πνευματική Ομιλία από τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ στην Ι.Μ. Ταμασού

Τον Τίμιο Σταυρό του Μεγάλου Κωνσταντίνου υποδέχθηκε η περιοχή Αγγλεισίδες της Κύπρου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων