09/08/2020 09/08/2020 Σε λίγες μέρες κλείνουν δεκαπέντε χρόνια από την αεροπορική τραγωδία της «Helios» (Ήλιος), που συνέβη στις 14 Αυγούστου του 2005. Ως εκ τούτου, σήμερα το πρωί (Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020) τελέστηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, το δέκατο πέμπτο μνημόσυνο των Παραλιμνιτών θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, που συγκλόνισε την...
09 Αυγούστου, 2020 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2020 - 18:09

Αεροπορική τραγωδία «Helios»: 15ετές μνημόσυνο για τα θύματα

Διαδώστε:
Αεροπορική τραγωδία «Helios»: 15ετές μνημόσυνο για τα θύματα

Σε λίγες μέρες κλείνουν δεκαπέντε χρόνια από την αεροπορική τραγωδία της «Helios» (Ήλιος), που συνέβη στις 14 Αυγούστου του 2005. Ως εκ τούτου, σήμερα το πρωί (Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020) τελέστηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, το δέκατο πέμπτο μνημόσυνο των Παραλιμνιτών θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, που συγκλόνισε την Κύπρο.

Χθες το βράδυ δε, προηγήθηκε η τέλεση τρισάγιου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου καθώς και συμβολικό άναμμα κεριών εις μνήμην των 121 θυμάτων.

 

Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου προέστη ο Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, πλαισιούμενος και το ιερατείο του ναού.

Λόγω των μέτρων η κατάθεση στεφάνων έγινε μέσα στην Εκκλησία.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος.

Η Χριστίνα Ττοφινή μίλησε εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων της Αεροπορικής τραγωδίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων