24/08/2020 24/08/2020 H απόδοση της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα «εννιάμερα» της Παναγίας, όπως επεκράτησε να λέγεται κατά την λαϊκή παράδοση, εορτάστηκε στο εξωκλήσιο της Παναγίας Παναγιώτισσας στον Πρωταρά την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020. Της ευχαριστιακής σύναξης, προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Μαχαιριώτης, ιερατικώς προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Παντανάσσης-Καθολικής Λεμεσού, συνεπικουρούμενος υπό...
24 Αυγούστου, 2020 - 15:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2020 - 15:06

Στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας

Διαδώστε:
Στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας

H απόδοση της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τα «εννιάμερα» της Παναγίας, όπως επεκράτησε να λέγεται κατά την λαϊκή παράδοση, εορτάστηκε στο εξωκλήσιο της Παναγίας Παναγιώτισσας στον Πρωταρά την Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020.

Της ευχαριστιακής σύναξης, προέστη ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Φιλόθεος Μαχαιριώτης, ιερατικώς προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Παναγίας Παντανάσσης-Καθολικής Λεμεσού, συνεπικουρούμενος υπό των αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτ. Λίνου Πετρίδη, ιερατικώς προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αποστόλου Φιλίππου Συνοικισμού Αγίου Ανδρέου Λατσιών Λευκωσίας, πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αυγουστίνου Κκαρά, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και διακόνου Χαρίτωνα Θεοδώρου, ωσαύτως της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρκετοί ήταν οι πιστοί, ντόπιοι αλλά παρεπιδημούντες από τις υπόλοιπες περιοχές της Κύπρου, που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία φέροντας προστατευτικές μάσκες και τηρώντας τα σχετικά μέτρα προφύλαξης κατά της πανδημίας του covid-19. Η Επιτροπή Εξωκλησίων-Παρεκλησίων της Ιεράς Μητροπόλεως προέβη σε όλες τις σχετικές διευθετήσεις για την διεξαγωγή των ιερών ακολουθιών στο ιερό εξωκλήσιο και τη διευκόλυνση των προσκυνητών που προσέρχονταν καθ’ όλη την παρελθούσα εβδομάδα για προσκύνημα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς προσεφώνησε καταλλήλως τους δύο εκλεκτούς κληρικούς, καλωσορίζοντας τους στην πόλη του Παραλιμνίου και ιδιαίτερα στο ιερό εξωκλήσιο της Παναγιώτισσας, ένα ναό και μια περιοχή η οποία κρύβει στα σπλάχνα της μακραίωνη ιστορία θρησκευτικού πλούτου και άλλων στοιχείων όπως αυτά έρχονται στο φως κατά τις εργασίες ανακαίνισης και ανάδειξης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Προσέφερε επίσης αναμνηστικά δώρα, στον μεν Αρχιμ. Φιλόθεο μια φορητή εικόνα του ιερέως παπα-Ζαχαρία, έργο του αγιογράφου Μιχαήλ Χατζημιχαήλ και στον Πρωτ. Λίνο ένα επιστήθιο σταυρό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων