29/06/2023 30/06/2023 Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Φικάρδου τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Ιουνίου 2023. Του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο οποίος διακονεί την ιεραποστολή στη Λατινική Αμερική και είναι βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωνε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και...
29 Ιουνίου, 2023 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2023 - 20:04

Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Διαδώστε:
Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Πανηγυρικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην κοινότητα Φικάρδου τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 28 Ιουνίου 2023.

Του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Άσσου κ. Τιμόθεος (Οικουμενικού Πατριαρχείου), ο οποίος διακονεί την ιεραποστολή στη Λατινική Αμερική και είναι βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Μεξικού. Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωνε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος τον καλωσόρισε εγκαρδίως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες προσωπικότητες των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Χριστό και τον αγάπησαν με ειλικρίνεια.

Στο τέλος της ακολουθίας τελέστηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αποστόλων πέριξ του Ναού.

Ανήμερα της εορτής, 29 Ιουνίου 2023, ο Θεοφιλέστατος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος της κοινότητος Λυθροδόντα.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στους δύο πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο, οι οποίοι χάριν της απλότητας που τους διακατείχε, αξιώθηκαν να γίνουν οι θεμελιωτές της Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προϊστάμενος του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τουλούμης, δώρησε στον Θεοφιλέστατο εικόνα του Αγίου Θεράποντος.

Ο Επίσκοπος Άσσου ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Ταμασού για την φιλοξενία και την αγάπη που επιδεικνύει τόσο προς το πρόσωπό του όσο και προς την ιεραποστολή, και παρότρυνε τον λαό να προσεύχεται για το έργο της ιεραποστολή.

  

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων