13/08/2022 13/08/2022 Στον Μητροπολιτικό Ναό της Μητρόπολης Ταμασού επ ‘ ονόματι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τελέστηκε για φέτος η τελευταία ιερά ακολουθία της Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εκτός από τον Εσπερινό και την Παράκληση εψάλησαν και τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο. Των ιερών ακολουθιών, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, Πρωτοσύγκελος της...
13 Αυγούστου, 2022 - 16:43

Τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πάνω Δευτερά

Διαδώστε:
Τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πάνω Δευτερά

Στον Μητροπολιτικό Ναό της Μητρόπολης Ταμασού επ ‘ ονόματι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, τελέστηκε για φέτος η τελευταία ιερά ακολουθία της Παρακλήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου. Εκτός από τον Εσπερινό και την Παράκληση εψάλησαν και τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Των ιερών ακολουθιών, την Παρασκευή 12 Αυγούστου, προέστη ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ταμασού και Προϊστάμενος του προαναφερθέντος Ιερού Ναού, πλαισιώμενος από τους Εφημερίους Διονύσιο και Μνάσωνα, καθώς και τον Αρχιδιάκονο της Μητρόπολης, π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο πατήρ Θεόδωρος αναφέρθηκε στην ακολουθία των εγκωμίων προς την Θεοτόκο, η οποία προέρχεται από το τυπικό της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων.

Στη συνέχεια έγινε λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων