24/04/2023 24/04/2023 Για την δοκιμασία που περνά η Εκκλησία, αλλά και η Ορθοδοξία, συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία, τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία καλείται να ανταπεξέλθει κάτω από τέτοιες συνθήκες. “Δεν υπήρξαν εποχές που δεν υπήρχαν και πόλεμοι και διωγμοί της Εκκλησίας. Πρέπει να έχουμε την...
24 Απριλίου, 2023 - 9:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 9:24

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Με πίστη θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Με πίστη θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”

Για την δοκιμασία που περνά η Εκκλησία, αλλά και η Ορθοδοξία, συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία, τοποθετήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, υπενθυμίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Εκκλησία καλείται να ανταπεξέλθει κάτω από τέτοιες συνθήκες.

“Δεν υπήρξαν εποχές που δεν υπήρχαν και πόλεμοι και διωγμοί της Εκκλησίας. Πρέπει να έχουμε την πίστη στο Χριστό, στην Ανάσταση του Χριστού και να οπλιζόμαστε με την καρτερία που εκείνος μας έδωσε για να μπορέσουμε να ξεπερνούμε όλες τις δυσκολίες του κόσμου τούτου. Γιατί ο προορισμός μας δεν είναι εδώ, είναι στην άλλη ζωή”, ανέφερε με δήλωσή του στον Alpha Κύπρου. 

Χθες, πλήθος κόσμου έσπευσε στην Αρχιεπισκοπή να ευχηθεί διά ζώσης στον Μακαριώτατο για τα ονομαστήρια του τα οποία εόρτασε πρώτη φορά ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

“Σήμερα γιορτάζει όλη η Κύπρος γιατί δεν υπάρχει σπίτι ή σχεδόν δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει έναν Γεώργιο. Είναι ένας από τους πιο μεγάλους μας Αγίους, δεν είναι απλά ένας μεγαλομάρτυρας της εκκλησίας. Μπροστά του ξανοιγόταν ένα μέλλον ελπιδοφόρο, είχε στρατιωτικό επάγγελμα που τον καιρό εκείνον ο Ρωμαϊκός στρατός ήταν αήττητος και ήθελαν όλοι να καταταγούν σε αυτόν. Κάτι που καταφρόνησε αυτού του επαγγέλματος και οδηγήθηκε για την αγάπη του Χριστού στο μαρτύριο”, δήλωσε.

Το παράδειγμά του όπως επισημαίνει θα πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας, υπερασπιζόμενος τα ιδανικά του. “Εκείνος θυσίασε την ζωή του για την θρησκεία του, εμείς αν χρειαστεί και για την θρησκεία μας και για την πατρίδα μας και για την αξιοπρέπειά μας. Είναι ένα μήνυμα για όλους μας”.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Γεώργιος, παρέθεσε γεύμα στα μέλη της Ιεράς Συνόδου και άλλους ιεράρχες. Στο γεύμα, παρευρέθηκε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου.

Διαβάστε επίσης: 

Κύπρου Γεώργιος: Παράδειγμα ο Άγιος Γεώργιος για την απελευθέρωση της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Εθνική Φρουρά: O εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, Προστάτη του Στρατού Ξηράς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων