08/10/2020 08/10/2020 Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ημέρα του εράνου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 2020 στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης ‘Μαζί στη ζωή’. Την καθιερωμένη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Συλλούρης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο...
08 Οκτωβρίου, 2020 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2020 - 12:57

Η Εκκλησία της Κύπρου βοηθά στον έρανο των Καρκινοπαθών

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Κύπρου βοηθά στον έρανο των Καρκινοπαθών

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ημέρα του εράνου του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 2020 στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης ‘Μαζί στη ζωή’.

Την καθιερωμένη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Συλλούρης, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη, Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κύπρου κ. Αγγελίδης, , άλλοι αξιωματούχοι εκπρόσωποι του Δήμου Λευκωσίας, Βουλευτές, Προέδροι Κομμάτων, ΜΜΕ, συνεργάτες και αρωγοί του έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ τους οποίους ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά.

Εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, προσήλθε στο χώρο έναρξης της 29ης Εκστρατείας ενημέρωσης και οικονομικής ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος προσέφερε στην Πρόεδρο του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ. Άννα Αχιλλεούδη, την εισφορά της Εκκλησίας, μεταφέροντας τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου, τη συμπαράσταση της Ιεραρχίας και ολόκληρου του κλήρου και του λαού μας στο επιτελούμενο θεάρεστο έργο των εθελοντών του ΠΑΣΥΚΑΦ προς στήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από τον καρκίνο.

Την εκδήλωση στόλισε με ένα μικρό 20λεπτο μουσικό πρόγραμμα, παιδιά και καθηγητές από το Μουσικό Εργαστήρι του Γιώργου Θεοφάνους.

Ο έρανος θα διεξάγεται για όλο το μήνα Οκτώβριο με στόχο τη συλλογή του ποσού των 550.000 ευρώ για τη συνέχιση, την εξέλιξη και τη συνεχή αναβάθμιση των Υπηρεσιών και των Προγραμμάτων του ΠΑΣΥΚΑΦ. Αυτό το ποσό μπορεί να επιτευχθεί αν ο καθένας από εμάς εισφέρει τουλάχιστον 2 ευρώ.

Ο έρανος διεξάγεται βάσει του νόμου για τη διενέργεια εράνων 41/73, κεφ. 95 και τους σχετικούς κανονισμούς. Όλοι οι εθελοντές του θα φέρουν μαζί τους την εξουσιοδότηση για τον έρανο. Όλες οι εισφορές προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα. Εισφορές για τον ΠΑΣΥΚΑΦ θα μπορούν να γίνονται στα γραφεία του ΠΑΣΥΚΑΦ, με αποστολή SMS στο 7060 με κωδικό PASYKAF 5, 3 ή 1 και ηλεκτρονικές εισφορές στο www.pasykaf.org

Οι υπηρεσίες του Συνδέσμου προσφέρονται παγκύπρια δωρεάν και περιλαμβάνουν: Κατ’ Οίκον Υποστηρικτική και Ανακουφιστική Φροντίδα, 24ωρη Ανακουφιστική Φροντίδα στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη, Φυσικοθεραπεία και εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία για πρόληψη και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, μεταφορά των ασθενών από όλες τις επαρχίες στα Ογκολογικά Κέντρα στην Λευκωσία και Λεμεσό, Μεταθεραπευτική στήριξη μέσω της ‘Αφετηρίας’ και στήριξη στην ανθρώπινη απώλεια.

Οι υπηρεσίες προσφέρονται από πολυθεματική ομάδα επαγγελματιών υγείας που περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευμένους εθελοντές. Μεγάλο μέρος της προσφοράς του ΠΑΣΥΚΑΦ αποτελούν και τα προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου για τη συστηματική ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ενημέρωση των παιδιών, από το νηπιαγωγείο μέχρι τη μέση εκπαίδευση, στοχεύοντας στην αλλαγή της νοοτροπίας, στην αποδοχή και εφαρμογή ενός υγιεινού τρόπου ζωής στην καθημερινότητά τους.

Το 2019 οι υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες 7,323 ασθενών και των συγγενών τους μέσα από 49,583 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια. Όλη αυτή η προσφορά καλύπτεται από ένα προϋπολογισμό 3.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ ευχαριστεί θερμά το κοινό για την εισφορά του, τον Υπερήφανο Υποστηρικτή της εκστρατείας ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, το Διαχρονικό Χορηγό Universal Life, τον Τηλεπικοινωνιακό Χορηγό Primetel, τον Επίσημο Υποστηρικτή Προβολής Mesivria, το Χορηγό Επικοινωνίας Alpha Κύπρου, όλους τους Υποστηρικτές, τους εθελοντές και τους συνεργάτες που συμμετέχουν στην εκστρατεία ‘Μαζί στη ζωή’.

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, για ακόμη μια χρονιά, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου σε κάθε γωνιά της Κύπρου.

Πηγή: sigmalive.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων