30/09/2019 30/09/2019 Την αναστήλωση των ναών της κατεχόμενης Καρπασίας στην Κύπρο ευχήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος Στην Κατεχόμενη Καρπασία, όπου μέχρι σήμερα ζουν και φυλάνε “Θερμοπύλες” πίστης, περίπου 300 Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος απευθυνόμενος στον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο. Κατά την ομιλία του στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου...
30 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:23
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2019 - 12:21

“Να αναστηλώσουμε τους ναούς στην κατεχόμενη Καρπασία”

Διαδώστε:
“Να αναστηλώσουμε τους ναούς στην κατεχόμενη Καρπασία”

Την αναστήλωση των ναών της κατεχόμενης Καρπασίας στην Κύπρο ευχήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος

Στην Κατεχόμενη Καρπασία, όπου μέχρι σήμερα ζουν και φυλάνε “Θερμοπύλες” πίστης, περίπου 300 Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος απευθυνόμενος στον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο.

Κατά την ομιλία του στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος ευχήθηκε οι ναοί που είναι στην κατεχόμενη Καρπασία, ερειπωμένοι λόγω εγκατάλειψης, σύντομα να αναστηλωθούν, να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο και να καταστεί δυνατόν να αναστηλωθούν οι ναοί.

«Και όπως εορτάσαμε την αναστήλωση και επιδιόρθωση του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου», τόνισε στο ΚΥΠΕ ο Επίσκοπος Καρπασίας, «έτσι να αναστηλώσουμε όλους τους ναούς στην Καρπασία και να γιορτάσουμε και να πανηγυρίσουμε τη δυνατότητα να λειτουργούμε ελεύθεροι στους τόπους μας».

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος εκπροσώπησε την Εκκλησία της Κύπρου στα επίσημα θυρανοίξια των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων