13/06/2023 13/06/2023 Σημαντική χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα ασχοληθεί με πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία της Κύπρου. Σύμφωνα με κυπριακά μέσα η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να ασχοληθεί με την υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου ύστερα και από την 12μηνη φυλάκιση με αναστολή που του επιβλήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι με...
13 Ιουνίου, 2023 - 10:11

Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου

Διαδώστε:
Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου

Σημαντική χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα ασχοληθεί με πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία της Κύπρου.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να ασχοληθεί με την υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου κ. Χρυσοστόμου ύστερα και από την 12μηνη φυλάκιση με αναστολή που του επιβλήθηκε. Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου είχε τονίσει ότι όλες οι αποφάσεις θα παρθούν από την Σύνοδο. “Η Ιερά Σύνοδος στην προσεχή συνεδρία της θα ασχοληθεί αναλυτικά και διεξοδικά με το θέμα και θα λάβει τις δέουσες αποφάσεις, βάσει των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου”, ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Ο Κύπρου Γεώργιος σχετικά με την απόφαση του Δικαστηρίου για τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου

Επιπρόσθετα, η Ιερά Σύνοδος αναμένεται να εξετάσει τα θέματα άρσης της αργίας του Αρχιμανδρίτη Παγκράτιου Μερακλή και άρσης του αφορισμού του θεολόγου Ανδρέα Πιτσιλλίδη.

Διαβάστε επίσης – Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: «Δεν θα επιτρέψω ένα σχίσμα μέσα στην Εκκλησία της Κύπρου»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων