26/05/2023 26/05/2023 Το τρίμηνο μνημόσυνο του Κυπριανού Παπαϊωάννου θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαϊου 2023 στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου όπου διακονούσε. Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κέρασμα στο κοιμητήριο της κοινότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυπριανός Παπαϊωάννου έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κύπρος: Τρισάγιο στον τάφο του αδικοχαμένου Κυπριανού...
26 Μαΐου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 19:28

Την Κυριακή το τρίμηνο μνημόσυνο του Κυπριανού που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη

Διαδώστε:
Την Κυριακή το τρίμηνο μνημόσυνο του Κυπριανού που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη

Το τρίμηνο μνημόσυνο του Κυπριανού Παπαϊωάννου θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαϊου 2023 στον ιερό ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου όπου διακονούσε.

Θα ακολουθήσει τρισάγιο και κέρασμα στο κοιμητήριο της κοινότητας. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυπριανός Παπαϊωάννου έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Κύπρος: Τρισάγιο στον τάφο του αδικοχαμένου Κυπριανού τέλεσε ο γέροντας Εφραίμ ο Βατοπαιδινός

Τρισάγιο στον τάφο του Κυπριανού Παπαϊωάννου, του 23χρονου που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπτη, τέλεσε στις 2 Μάϊου 2023, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ.

Ο Γέροντας Εφραίμ επισκέφθηκε το σπίτι του αδικοχαμένου νέου στην Κοινότητα Αυγόρου και συνομίλησε με τον πατέρα του Κυπριανού, Χριστόδουλο και τον παππού του οι οποίοι είναι και οι δύο ιερείς.

Έδωσε όμως την ευλογία του και είπε λόγια παρηγοριάς, στη μητέρα του άτυχου Κυπριανού και στους συγγενείς του.

Λύγισαν οι πάντες στο Αυγόρου για το καμάρι της κοινότητας, το τρίτο από τα έξι παιδιά του πατρός Χριστόδουλου, Κύπρο Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν ένας από τους  νεκρούς του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο ψάλτης με την αγγελική φωνή, ο άριστος μαθητής, ο μαχητικός λόκατζης, ο λαμπρός φοιτητής της Νομικής, έσβησε στα συντρίμμια του επιβατικού τρένου, λίγες μόλις ημέρες αφότου έγινε 23 χρόνων.

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα… Ο Κύπρος, όπως ανέφεραν φίλοι της οικογένειας  ήταν ενθουσιασμένος επειδή μόλις αποφοιτούσε το καλοκαίρι θα παντρευόταν την αγαπημένη του, με την οποία αρραβωνιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Γι’ αυτό οι δύο νέοι συναντήθηκαν στην Ελλάδα. Ταξίδεψαν γεμάτοι όνειρα για την κοινή τους ζωή από την Αθήνα στην Άνδρο και ευλόγησαν σε ιερό ναό τα στέφανα του επικείμενου γάμου τους. Ακολούθως επέστρεψαν στην Αθήνα και αποχαιρετίστηκαν για τελευταία φορά. Η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψε στην Κύπρο και ο ίδιος επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο. Λίγα λεπτά προηγουμένως, μίλησε και με τους γονείς του, πληροφορώντας τους πως επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 ξημέρωσε μια μαύρη μέρα στο Αυγόρου, που είπε το ύστατο χαίρε στον λεβέντη του.  Η χαροκαμένη μάνα, συγγενείς και φίλοι του Κύπρου έσπευσαν στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου. Εκεί ο νονός του, πατ. Χρίστος Κούλεντρος, ανέλαβε το βαρύ φορτίο να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του πνευματικού του παιδιού και όλων των θυμάτων της τραγωδίας.

«Να προσεύχεστε για την ψυχούλα του γιου μου», έλεγε σε όλους η πρεσβυτέρα. Τα λόγια της μετέφερε ο κοινοτάρχης Αυγόρου, Παναγής Μιχαηλάς, ανακοινώνοντας πως σε έκτακτη συνεδρία του το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει σαρανταήμερο πένθος.

Βαρύ και ασήκωτο το πένθος, στο Λύκειο «Φώτης Πίττας», όπου χθες ουδείς είχε όρεξη για μάθημα. Δακρυσμένοι καθηγητές και μαθητές άναψαν κεριά στο μουσικό σχολείο. Στο δεύτερο διάλειμμα, σε μια αυθόρμητη κίνηση, οι μαθητές μάζεψαν μαύρα σακίδια και έγραψαν στην αυλή «Ο Κυπριανός μας». Στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου οι μαθητές έγραψαν με τις βαλίτσες τους «Ήταν έγκλημα»…

Διαβάστε επίσης:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων