26/03/2024 26/03/2024 Τα συλλυπητήρια προς την Εκκλησία της Ρωσίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, με αφορμή την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 139 άνθρωποι.  Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας, απέστειλε συλλυπητήρια στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο σχετικά με την τρομοκρατική...
26 Μαρτίου, 2024 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 14:59

Ο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβος για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Διαδώστε:
Ο Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστισλάβος για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Τα συλλυπητήρια προς την Εκκλησία της Ρωσίας εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ, με αφορμή την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 139 άνθρωποι. 

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Τσεχίας και της Σλοβακίας, απέστειλε συλλυπητήρια στον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κύριλλο σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Crocus στο Krasnogorsk, στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας.

“Με βαθιά λύπη έμαθα για την τραγωδία, η φρίκη της οποίας συγκλόνισε τη Μόσχα την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής”, αναφέρει. “Στόχος, πρώτα απ ‘όλα να προσπαθήσουν να προκαλέσουν  πλήγμα σε αυτή την παροδικότητα, αρπάζοντας βίαια τους ανθρώπους από την επίγεια ζωή και σπέρνοντας φόβο στις καρδιές των επιζώντων. Ας δυναμώσουμε από τον Χριστό, ας αντιτάξουμε το Ευαγγέλιο στο κακό και ας κλίνουμε την καρδιά μας σε αυτούς που τώρα, αυτή τη στιγμή, χρειάζονται πνευματική βοήθεια”, προσθέτει.

“Συμπονάμε ειλικρινά την Αγιώτητά σας και το σύνολο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και προσφέρουμε θερμές προσευχές για όσους σκοτώθηκαν”, σημειώνει.

Η Ρωσία, συνεχίζει να θρηνεί για τους -ως τώρα- 139 νεκρούς και «βράζει» από οργή. Οι τέσσερις συλληφθέντες δράστες, όλοι πολίτες του Τατζικιστάν, οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Την θλίψη τους και την αμέριστη συμπαράσταση προς τον Ρωσικό λαό εξέφρασαν Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων για την φονική τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα το Οικουμενικό Πατριαρχείο – Συλλυπητήρια στον Ρωσικό λαό

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε την οδύνη του για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα – Κυριακή της Ορθοδοξίας

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιοχείας Ιωάννη προς τον Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σερβίας Πορφυρίου προς Μόσχας Κύριλλο για την τρομοκρατική επίθεση

Συγκλονισμένος ο Πατριάρχης Κύριλλος για το μακελειό στη Μόσχα

Τη βαθύτατη οδύνη του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα – “Συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων