08/02/2020 08/02/2020 Ο Αργυλιάς είναι ένα χωριό του Γυθείου υπό την πνευματική δικαιοδοσία της Ι. Μ. Μάνης. Στο κέντρο του δεσπόζει ο Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου. Τα τελευταία χρόνια ως μη όφειλε στο χωριό έχουν μείνει ελάχιστοι κάτοικοι, με συνέπεια ο Ιερός Ναός να είναι παραμελημένος και να λειτουργείτε μόνο την ημέρα της εορτής του 8...
Ενορίες : Ι. Ν. Αγίου Θεοδώρου Στρατηλάτου Αργυλιά
08 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2020 - 12:56

Ο ΙΝ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου που δεσπόζει στον Αργυλιά!

Διαδώστε:
Ο ΙΝ του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου που δεσπόζει στον Αργυλιά!

Ο Αργυλιάς είναι ένα χωριό του Γυθείου υπό την πνευματική δικαιοδοσία της Ι. Μ. Μάνης. Στο κέντρο του δεσπόζει ο Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου.

Τα τελευταία χρόνια ως μη όφειλε στο χωριό έχουν μείνει ελάχιστοι κάτοικοι, με συνέπεια ο Ιερός Ναός να είναι παραμελημένος και να λειτουργείτε μόνο την ημέρα της εορτής του 8 Φεβρουαρίου. Εσχάτως με πρωτοβουλία και δαπάνες του Αρχιμανδρίτου Προκοπίου Βροντάκη κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έλκοντος εκ μητρός την καταγωγή, έχει γίνει ριζική ανακαίνισή του.

Αυτή συνίσταται στην συντήρηση των εικόνων του Τέμπλου, την τοποθέτηση της Ωραίας Πύλης και των Ταξιαρχών αλλά και τοποθέτηση αγιογραφιών Ιεραρχών και Μεγάλων Μαρτύρων καθώς ο Ναός τις εστερείτο. Τη επιμελεία του Αγιογράφου κυρίου Χριστοφόρου Κουτσούκη.

Ιδίως των προηγούμενο χρόνο ετελέσθησαν Θείες Λειτουργίες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Σήμερα 08.02.2020 εορτή του Αγίου, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή πιστών και από τα γύρω χωριά, καθώς και άλλων κληρικών.

Ευχής έργον θα είναι ο Ιερός Ναός με την συχνή τέλεση Θείων Λειτουργιών καθώς και τη συμπλήρωση των αγιογραφιών να επανέλθει είς το πρότερον κάλλος ούτως ώστε με την λαμπρότητα που του αρμόζει να υμνείται και να δοξολογείται το όνομα του Αγίου Θεού και του Αγίου Θεοδώρου προς σωτηρίαν των πιστών.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων