18/01/2020 18/01/2020 Την ιστορική μονή Ομπλού στην Πάτρα επισκέφθηκε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο Δημοσιογράφος Γιώργος Φερδής ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κωτσάκη και τους μοναχούς της μονής. Οι 6 πατέρες της μονής καθημερινά εργάζονται για να φέρουν εις πέρας όλα τα  διακονήματα του μοναστηριού. Η Μονή Ομπλού χτίστηκε το 1189...
18 Ιανουαρίου, 2020 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2020 - 14:35

Ι.Μ. Ομπλού: Το μοναστήρι της “γλυκειάς” Παναγιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ι.Μ. Ομπλού: Το μοναστήρι της “γλυκειάς” Παναγιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ιστορική μονή Ομπλού στην Πάτρα επισκέφθηκε το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο Δημοσιογράφος Γιώργος Φερδής ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κωτσάκη και τους μοναχούς της μονής.

Οι 6 πατέρες της μονής καθημερινά εργάζονται για να φέρουν εις πέρας όλα τα  διακονήματα του μοναστηριού.

Η Μονή Ομπλού χτίστηκε το 1189 και πήρε το όνομά της από το εκκλησάκι που υπήρχε στον χώρο πριν την κατασκευή της. Αποτελεί μια από τις ιστορικότερες Μονές της Ελλάδος, η οποία εμφανίζεται εμπλεκόμενη σε κάθε σημαντική ιστορική στιγμή της. Η Μονή κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας αποτέλεσε σημαντικό πνευματικό κέντρο για πολλούς μοναχούς της περιοχής, ενώ συμμετείχε  κατά τη διάρκεια των απελευθερωτικών αγώνων.

Ο π. Νεκτάριος και η συνοδεία του προσπαθούν να ανανεώσουν, να αναστηλώσουν και να δώσουν στην μονή μια άλλη εικόνα του σήμερα. Το μοναστήρι, δέχεται επισκέπτες, αλλά τη μετάβαση δυσχεραίνει η δύσβατη διαδρομή. Ο Γέροντας ανέφερε πώς σύντομα θα έχει αποκατασταθεί μεγάλο μέρος του δρόμου, κάνοντας πιο εύκολη την προσέγγιση στην Μονή της Παναγίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων