11/12/2021 11/12/2021 Ιερό ευχέλαιο θα τελεστεί αύριο, 12 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνα, όπου υπάρχει η ιερά εικόνα της Παναγίας που δακρύζει και μυροβλύζει. Στο τέλος του ευχελαίου θα διαβαστεί η ευχή προς την Παναγία την Παρηγορήτρια και οι πιστοί θα εμβαπτιστούν με δάκρυα και μύρο. Στην ανακοίνωσή τους, οι ιερείς του ναού μιλούν για...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Βύρωνα
11 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:50
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2021 - 10:42

Ευχέλαιο αύριο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Διαδώστε:
Ευχέλαιο αύριο στην Παναγία την Παρηγορήτρια

Ιερό ευχέλαιο θα τελεστεί αύριο, 12 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνα, όπου υπάρχει η ιερά εικόνα της Παναγίας που δακρύζει και μυροβλύζει. Στο τέλος του ευχελαίου θα διαβαστεί η ευχή προς την Παναγία την Παρηγορήτρια και οι πιστοί θα εμβαπτιστούν με δάκρυα και μύρο.

Στην ανακοίνωσή τους, οι ιερείς του ναού μιλούν για τα Χριστούγεννα και την τεράστια ευλογία που έχουν στον ναό τους:

Ο λαός του Θεού ετοιμάζεται να δεχθεί σε λίγες μέρες τον Σωτήρα του σύμπαντος κόσμου ως βρέφος σπαργανούμενον. Τα Χριστούγεννα θα ανατείλει ο Ήλιος της δικαιοσύνης όπως κάθε χρόνο βιώνουμε στην Εκκλησία μας.

Η Κυρία Θεοτόκος θα μεταβεί στη Βηθλεέμ για να αποκυήσει την πολυαναμενόμενη Σωτηρία των ανθρώπων. Γι’ αυτό και η χάρη που έλαβε από το Δημιουργό είναι τεράστια και μοναδική για το ανθρώπινο γένος. Από την ώρα που δέχθηκε να φέρει στον κόσμο τον Μεσσία, κάθε ψυχή έχει ελπίδα σωτηρίας ενώ η ίδια η Παναγία μας γίνεται μέρος της ελπίδας μας. Συντρέχει πια, παρηγορεί, επιλαμβάνεται και μεσολαβεί για την αποδέσμευση των παιδιών Της από την αμαρτία και την απώλεια.

Και αυτό δε θα σταματήσει ποτέ αφού η Ίδια προεφήτευσε, τότε στην Ορεινή, που συνάντησε την Ελισάβετ, τη μητέρα του Τιμίου Προδρόμου: «Να, από τώρα και στο εξής θα με μακαρίζουν όλες οι γενεές». Γνώριζε ότι έχοντας γίνει το δοχείο της Θεότητος όλοι θα προστρέχουν στη μητρική Της πρεσβεία, για να λάβουν την ίαση, την απαλλαγή και την ευεργεσία.

Στον Ιερό Ναό μας όπου έχουμε την τεράστια ευλογία να μας προστατεύει η Παναγία η Παρηγορήτρια αυτό έχει γίνει πλέον καθημερινότητα και βεβαιότητα και φυσικά όσοι είχαν την ευλογία να προσέλθουν, μπορούν να ομολογήσουν τη δωρεά των θαυμάτων Της: Ιάσεις ασθενών, θαυμαστές επεμβάσεις και εμφάνειες και κάθε λογής ελπιδοφόρα και παρήγορα γεγονότα.
Για όσους επιθυμούν να λάβουν τη χάρη της Παναγίας της Παρηγορητρίας, ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός, καθημερινά από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:30 το βράδυ, με τις κάτωθι ακολουθίες:
• Θεία Λειτουργία καθημερινά από 07:00 έως 09:00 το πρωί,
• Ιερά Παράκλησις έμπροσθεν της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης Ιεράς Εικόνος, ώρα 11:00 το πρωί και ώρα 5:30 το απόγευμα καθημερινά.

Τα ιερά δάκρυα και το μύρο διανέμονται στους πιστούς καθημερινά κατά την προσέλευσή τους. Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο Ιερό Ευχέλαιο στο τέλος του οποίου αναγινώσκεται η ευχή προς την Παναγία την Παρηγορήτρια και εμβαπτίζονται τα ιερά δάκρυα και το μύρο, μπορούν να προσέλθουν την προσεχή Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 5:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας, Αγίου Δημητρίου 36 στο Βύρωνα. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 210 7660943.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων