20/10/2022 21/10/2022 Στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος  την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, παρέστη και ομίλησε ο  Θεολόγος – Φιλόλογος, Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ κ. Δημήτριος Π. Λυκούδης με θέμα: «Θεία Λειτουργία: Η συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα». Ο κ. Λυκούδης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καισιαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την ευλογία...
Ενορίες : 'Αγιος Δημήτριος Νέας Ελβετίας Βύρωνος
20 Οκτωβρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2022 - 0:51

Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: O καθηγητής Δημήτριος Λυκούδης για τη συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας

Διαδώστε:
Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΑ: O καθηγητής Δημήτριος Λυκούδης για τη συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα της Θείας Λειτουργίας

Στον Άγιο Δημήτριο Νέας Ελβετίας Βύρωνος  την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο των Κ’ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, παρέστη και ομίλησε ο  Θεολόγος – Φιλόλογος, Υπ. Διδάκτωρ ΕΚΠΑ κ. Δημήτριος Π. Λυκούδης με θέμα: «Θεία Λειτουργία: Η συμμετοχή των πιστών στα τελούμενα».

Ο κ. Λυκούδης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καισιαριανής Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ για την ευλογία που του έδωσε καθώς και τον Προϊστάμενο του  Ναού Αρχιμ. Χριστόδουλο Κοτσίφη για την πρόσκληση.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις των πιστών προκειμένου να βιώσουν τα τελούμενα στη Θεία Λειτουργία.

Στο τέλος της ομιλίας, ο π. Χριστόδουλος ευχαρίστησε τον κ. Λυκουδη και του προσέφερε μία Εικόνα του Παντοκράτορος Κυρίου εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου αλλά και όλης της Ενορίας καθώς και το νέο «Παρακλητικό Κανόνα εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν  την Δακρυρροούσαν και Μυροβλύζουσαν» ποίημα  του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων