27/03/2024 27/03/2024 Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων το έτος 843 μ.Χ. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσαν οι ιερείς του ναού, Aρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης προϊστάμενος και ο Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος εφημέριος. Μετά το...
Ενορίες : Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης
27 Μαρτίου, 2024 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/03/2024 - 10:23

Καταχειροκροτήθηκαν τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Καταχειροκροτήθηκαν τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι αφιερωμένη στην ήττα των Εικονομάχων γιατί γιορτάζουμε την αναστήλωση των ιερών Εικόνων και τον θρίαμβο της Ορθοδόξου Πίστεως κατά της φοβερής αιρέσεως των Εικονομάχων το έτος 843 μ.Χ.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσαν οι ιερείς του ναού, Aρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης προϊστάμενος και ο Πρωτ. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος εφημέριος.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο προϊστάμενος του ναού π. Μακαριος μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτου κ. Φιλοθέου για χρόνια πολλά και ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους το πρόγραμμα των ιερών ομιλιών που θα πραγματοποιούνται στον άγιο Φώτιο.

Έπειτα υπενθύμισε την σειρά ομιλιών που θα πραγματιποιηθουν εκ μέρους της ιεράς Μητροπόλεως στον άγιο Δημήτριο, ένα έθος παλιό το οποίο ξαναβιωνει με το νέο επίσκοπο που έχει η συμπρωτεύουσα τον Μητροπολίτη Φιλόθεο.

Στην συνέχεια τελεστηκε η διπλή εορτή των για την 25 Μαρτίου και την εθνική μας επέτειο από τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας όπου οι παρευρισκόμενοι γονείς συγκινημένοι καταχειροκρότησαν τα παιδιά τους και συνεχάρησαν τους ιερείς για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στην ενορία.

Παρατείνονται τα προγράμματα των ιερών ομιλιών.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων