12/03/2019 12/03/2019 Την Κυριακή 10.03.2019 μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων πραγματοποιήθηκε η έναρξη του προγράμματος «Κοινωνικοπρονιακή Εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας» του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και καρποφόρο έργο του Ιδρύματος, το οποίο...
12 Μαρτίου, 2019 - 22:54
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2019 - 22:45

“Κοινωνικοπρονιακή Εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας”

Διαδώστε:
“Κοινωνικοπρονιακή Εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας”

Την Κυριακή 10.03.2019 μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων πραγματοποιήθηκε η έναρξη του προγράμματος «Κοινωνικοπρονιακή Εκκλησιαστική υποστήριξη σε προβλήματα της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας» του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης αναφέρθηκε στο πολύπλευρο και καρποφόρο έργο του Ιδρύματος, το οποίο ξεκίνησε ο Πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι.Α.Α. και Διευθυντής του Ι.Π.Ε. υλοποιώντας ένα όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται στην Ενορία  υπήρξε απόρροια της ποιμαντικής ανάγκης και φροντίδας για την ευαισθητοποίηση και στήριξη της ορθοδόξου οικογένειας ως παράδειγμα έμπνευσης της φθοροποιού μορφής που εμφανίζει η ελληνική οικογένεια σήμερα. Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος καλωσόρισε τον Πρωτοπρ. Ευάγγελο Μαρκαντώνη, Υπ. Διδ. Θεολογίας και Καθηγητής Θεολογίας και Χημείας,  ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Συγκρότηση της ταυτότητας του παιδιού εντός της γονεϊκής σχέσης».  Ο Αιδεσιμολογιώτατος με κατανοητό λόγο τόνισε ότι η διαμόρφωση της ταυτότητας φύλου γίνεται πρόωρα και παγιώνεται στην εφηβεία. Η επίδραση της οικογένειας καθίσταται καταλυτική και η σχέση των δυο συζύγων συμβάλλουν στην ομαλή μετέπειτα ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ένταξη του παιδιού. Μάλιστα τόνισε πως μια οικογένεια που στηρίζεται στην προσευχή, στην αγαπητική σχέση μεταξύ των γονέων και στον αλληλοσεβασμό μπορεί να προσδώσει ηθικές και πνευματικές αξίες στα παιδιά και να αποτελεί έρεισμα στην πορεία της ζωής τους. Στο τέλος προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους «Εκ Μαρούδα ψελλίσματα» στην οποία προβάλλεται η σημασία της αξίας του χρόνου στη γονεϊκή σχέση και τα εκπληκτικά αποτελέσματα που επιτυγχάνονται, όταν αυτό συμβαίνει. Με την ολοκλήρωση ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων