06/10/2019 07/10/2019 Με πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 7:30 το πρωί, η πανηγυρική υποδοχή, έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου  του ομωνύμου δήμου, του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού. Την ιερά λειψανοθήκη κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ στα προπύλαια του Ιερού Ναού πλαισιωμένος από το ιερατείο. Το χαριτόβρυτο...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου
06 Οκτωβρίου, 2019 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2019 - 13:48

Ξεκίνησαν τα “Δημήτρια” στον ομώνυμο δήμο Αττικής

Διαδώστε:
Ξεκίνησαν τα “Δημήτρια” στον ομώνυμο δήμο Αττικής

Με πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 7:30 το πρωί, η πανηγυρική υποδοχή, έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου  του ομωνύμου δήμου, του ιερού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού.

Την ιερά λειψανοθήκη κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.Εφραίμ στα προπύλαια του Ιερού Ναού πλαισιωμένος από το ιερατείο.

Το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου αλλά και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, τοποθετήθηκαν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” για ασπασμό από τους πιστούς.

Ακολούθησε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Προ της απολύσεωςν έγιναν προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ αντιστοίχως.

Έψαλε πολυμελής Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Γεώργιου Καμαριάρη.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων