12/04/2020 12/04/2020 Τελέσθηκε την Κυριακή των Βαΐων η Θεία λειτουργία στον Ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου κεκλισμένων των θυρών για τους πιστούς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Την λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος . Στον ενοριακό ναό παραβρέθηκαν οι ψάλτες και ο νεωκόρος του ναού . Σύμφωνα με το...
Ενορίες : Αγία Τριάδα Ναυπλίου
12 Απριλίου, 2020 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2020 - 12:38

Κυριακή των Βαΐων στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου

Διαδώστε:
Κυριακή των Βαΐων στην Αγία Τριάδα Ναυπλίου

Τελέσθηκε την Κυριακή των Βαΐων η Θεία λειτουργία στον Ενοριακό ναό της Αγίας Τριάδος στην Πρόνοια Ναυπλίου κεκλισμένων των θυρών για τους πιστούς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Την λειτουργία τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Κωνσταντίνος Σέρρος . Στον ενοριακό ναό παραβρέθηκαν οι ψάλτες και ο νεωκόρος του ναού . Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Κυριακή των Βαΐων (ή Κυριακή του Λαζάρου ή Κυριακή Βαϊοφόρος) η προηγούμενη Κυριακή της εορτής της Ανάστασης. Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η λεγόμενη Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών. Κατά την ημέρα αυτή εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, κατά τους συγγραφείς των Ιερών Ευαγγελίων, οι Ιουδαίοι τον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια (κλάδους φοινίκων) και απλώνοντας στο έδαφος τα φορέματά τους ζητωκραύγαζαν «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων