21/03/2019 21/03/2019 Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Τα παιδιά των κατηχητικών όλων των βαθμίδων με την βοήθεια και καθοδήγηση των Ιερέων της Ενορίας, πατρός Ανθίμου και πατρός Στεφάνου, καθώς και της κατηχήτριας κας Αθηνάς Γερμάνη,...
Ενορίες : Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης
21 Μαρτίου, 2019 - 21:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2019 - 21:05

ΛΑΡΙΣΑ: Εορτή Κατηχητικών για την Εθνική Παλιγγενεσία (φώτο)

Διαδώστε:
ΛΑΡΙΣΑ: Εορτή Κατηχητικών για την Εθνική Παλιγγενεσία (φώτο)

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ενορίας Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Τα παιδιά των κατηχητικών όλων των βαθμίδων με την βοήθεια και καθοδήγηση των Ιερέων της Ενορίας, πατρός Ανθίμου και πατρός Στεφάνου, καθώς και της κατηχήτριας κας Αθηνάς Γερμάνη, με ποιήματα, με θεατρικά δρώμενα και με συγκινητικά και γεμάτα παλμό τραγούδια, ταξίδεψαν τους παριασταμένους πίσω στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας και στα ένδοξα χρόνια του Αγώνα, ο οποίος οδήγησε την Πατρίδα στην πολυπόθητη Ελευθερία.

Για μια ακόμη φορά τα παιδιά, μας δίδαξαν ιστορία και υπενθύμισαν σε όλους μας το Ιερό Χρέος, που έχουμε απέναντι στους Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα:

Να Την κρατήσουμε Ορθόδοξη και Ελεύθερη, όπως μας Την παρέδωσαν!

 

 

 

 

Ιδιαίτερη συγκίνηση και έντονο αίσθημα εθνικής ανάτασης προκάλεσαν σε όλους τα τραγούδια με αναφορά στην Μακεδονία μας, τα οποία τα παιδιά τραγούδησαν με στεντόρεια φωνή και γεμάτη εθνική υπερηφάνεια καρδιά:

“Μακεδονία Ξακουστή” , “Έχω μια Πατρίδα” και το ” Μην παραχαράσσετε την ιστορία!”.

Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνουν τα Κατηχητικά Σχολεία της Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης προς πάσα κατεύθυνση:

Πως, όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι, ο,τι κι αν κάνουν, η Ιστορία ΔΕΝ αλλάζει και ΔΕΝ παραχαράσσεται!

Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι δική μας!

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων