16/09/2020 16/09/2020 Με παρουσία κόσμου, τηρώντας τα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας στο Νέο Ψυχικό. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος...
Ενορίες : Αγίας Σοφίας Ψυχικού
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 20:53

Πανηγύρισε η Αγία Σοφία στο Ψυχικό

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Αγία Σοφία στο Ψυχικό

Με παρουσία κόσμου, τηρώντας τα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας στο Νέο Ψυχικό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ενώ παρέστησαν ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Παντζαρίδης και αρκετοί κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Στον εσπερινό παρέστησαν ο νέος Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Δημήτρης Γαλάνης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός.

Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό είναι η μοναδική στην οποία θησαυρίζονται λείψανα των Αγίων, καθώς χάρη στον αγώνα του τότε εφημέριου και νυν Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος, τα ιερά λείψανα ήλθαν από την Ιταλία στην Ελλάδα με κάθε επισημότητα.

*Φέτος λόγω της επιδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευσις των Ιερών λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Αγίων, όμως ο ναός θα παραμένει ανοιχτός για προσκύνηση μέχρι και τις 20/9 μεταξύ 06:00 – 13:00, ενώ την παραμονή και ανήμερα της εορτής (16/9 & 17/9) θα ανοίγει στις 06:00 το πρωί και θα κλείνει τα μεσάνυχτα.

Φωτορεπορτάζ Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων