22/03/2020 22/03/2020 Πόσο θα μας αλλάξει αυτή η κατάσταση με την καραντίνα και τον κορονοϊό; Θα χάσουμε τους φίλους μας μετά από αυτό που βιώνουμε; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη διαδικτυακή ομάδα του σχολείου ψυχικής υγείας, μια δράση του Ιερού Ναού Παναγούδας στη Θεσσαλονίκη που έχει στόχο να στηρίξει τους πολίτες. Όπως λέει στο...
Ενορίες : Ιερός Ναός Παναγούδας (Γενέσιον της Θεοτόκου)
22 Μαρτίου, 2020 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2020 - 14:15

Στη μάχη κατά της μοναξιάς και του φόβου ο Ι.Ν. Παναγούδας

Διαδώστε:
Στη μάχη κατά της μοναξιάς και του φόβου ο Ι.Ν. Παναγούδας

Πόσο θα μας αλλάξει αυτή η κατάσταση με την καραντίνα και τον κορονοϊό; Θα χάσουμε τους φίλους μας μετά από αυτό που βιώνουμε; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν στη διαδικτυακή ομάδα του σχολείου ψυχικής υγείας, μια δράση του Ιερού Ναού Παναγούδας στη Θεσσαλονίκη που έχει στόχο να στηρίξει τους πολίτες.

Όπως λέει στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η επιστημονική υπεύθυνη του ανοιχτού σχολείου Ψυχικής Υγείας, Νέλυ Βυζαντιάδου, είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον μας για τους συνάνθρωπους μας και αυτό μπορεί να συμβεί και εξ αποστάσεως χάρη στις δυνατότητες της τεχνολογίας .

«Με χαρά δημιουργήσαμε σε συνεργασία με τον ιερό ναό Παναγούδας, αυτή τη δράση επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας και είναι ακόμη πιο σημαντικό να στηρίξουμε όλοι με τις δυνάμεις που έχει ο καθένας την προσπάθεια να μην νιώθουμε μόνοι. Η ψυχολογία μας θέλει στήριξη και αυτός είναι ο σκοπός, να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για χαμόγελο» εξηγεί η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ψυχοθεραπεύτρια του προγράμματος.

Το ραντεβού επικοινωνίας δίνεται κάθε μέρα στις δώδεκα το μεσημέρι στο Facebook του ανοιχτού σχολείου ψυχικής υγείας του ΙΝ Παναγούδας , όπου η κα Βυζαντιάδου …περιμένει διαδικτυακά όσους επιθυμούν να μοιραστούν φόβους και ανησυχίες να θέσουν ερωτήματα ή έστω απλώς να μπουν σε μια διαδικτυακή συντροφιά και να μη νιώθουν μόνοι.Όπως αναφέρουν οι συντονιστές της προσπάθειας, στόχος -λόγω και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον κορονοϊό- είναι -οι συμμετέχοντες να λαμβάνουν πληροφορίες που θα αναπτερώσουν το ηθικό τους, απαντήσεις για να νικήσουν τους φόβους τους και να βγουν αλώβητοι ψυχικά από αυτήν την περιπέτεια και τον αναγκαστικό εγκλεισμό τους.

Ήδη αρκετοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στη πρώτη και δοκιμαστική διαδικτυακή συνάντηση και ανανέωσαν το ενδιαφέρον τους για την δεύτερη, αύριο την ίδια ώρα .

Η ομάδα ψυχικής υγείας μετρά πάντως δύο χρόνια ζωής και είναι μια επιστημονική δράση του ιερού ναού Παναγούδας. Το πρόγραμμα ανοιχτό σχολείο απευθύνεται σε οποιοδήποτε έχει ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης κι έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

Αναστασία Τελιανίδου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων