30/05/2022 30/05/2022 Στα θαυμάσια τα οποία βιώνουν καθημερινά στην Παναγία την Παρηγορήτρια στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα, στην Παναγία που Δακρύζει, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ενορία.  Από τότε που ξεκίνησε η Ιερή Δακρυρροή και Μυροβλυσία μέχρι και σήμερα, τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία 7:00-9:00 το πρωί. Επίσης καθημερινά τελείται η Ιερά Παράκληση ενώπιον της...
Ενορίες : Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα
30 Μαΐου, 2022 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 10:34

Τα θαυμάσια της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Διαδώστε:
Τα θαυμάσια της Παναγίας της Παρηγορήτριας

Στα θαυμάσια τα οποία βιώνουν καθημερινά στην Παναγία την Παρηγορήτρια στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα, στην Παναγία που Δακρύζει, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ενορία. 

Από τότε που ξεκίνησε η Ιερή Δακρυρροή και Μυροβλυσία μέχρι και σήμερα, τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία 7:00-9:00 το πρωί. Επίσης καθημερινά τελείται η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας στις 11:00 το πρωί και στις 7:00 το απόγευμα.

Επιπλέον, μία φορά το μήνα τελείται Ιερό Ευχέλαιο στο τέλος του οποίου οι Ιερείς χρίουν τους πιστούς με τα Ιερά Δάκρυα και το Μύρο της Παναγίας της Παρηγορητρίας. Ο Ναός ανοίγει τις πύλες του από στις 7:00 το πρωί και παραμένει ανοικτός μέχρι τις 8:30 το βράδυ. Για όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον Ιερό Ναό μας μπορεί να καλεί στο 210 7660943

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενορίας: 

Η Κυρία Θεοτόκος και μητέρα όλου του Κόσμου, η Παναγία μας, από τη στιγμή που συνελήφθη από τη μητέρα της, την Αγία Άννα, μέχρι και τούτη εδώ τη στιγμή, μόνο ευεργεσίες χαρίζει στον κόσμο.

Για αυτό και από τότε μέχρι και σήμερα τη μακαρίζουν όλες οι γενεές των ανθρώπων.

Η ταπείνωση και η τέλεια υπακοή στο θέλημα του Θεού την κατέστησαν δεύτερη στη τιμή και την προσκύνηση μετά τον Τριαδικό Θεό.

Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού ο ίδιος ο Θεός έμεινε στην μακαρία κοιλία της για εννέα μήνες; Πώς ήταν δυνατόν να μη διατηρηθεί ως μια τέλεια και αναμάρτητη ψυχή, όταν η Αγάπη και η Σοφία όλου του κόσμου καταδέχτηκε να μεγαλώσει ως βρέφος στην Αγία αγκαλιά της; Ποιος θνητός πόνεσε περισσότερο για την θανατική καταδίκη του Υιού του Θεού; Σε ποια μητρικά μάτια στέρεψαν τα δάκρυα για την απώλεια Αυτού που κατέβηκε στη γη για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους;

Έκτοτε η Χάρις του Θεού περισσεύει στο μακάριο πρόσωπό Της και κάθε άνθρωπος μπορεί να ελπίζει στη βοήθειά Της για να φθάσει και να γνωρίσει καλλίτερα το Χριστό.

Ποια μάνα μπορεί να συγκριθεί μαζί Της; Ποιος άνθρωπος μπορεί να την ξεπεράσει; Ποιος μπορεί να γνωρίσει τον Ιησού Χριστό καλλίτερα από Αυτήν;

Η Παναγία μας, τίθεται στην υπηρεσία του λαού του Θεού αλλά και όλων των ανθρώπων. Όλοι όσοι προστρέχουν στην αγκαλιά της φεύγουν ήρεμοι και ωφελημένοι. «Οὐδεὶς προστρέχων ἐπὶ σοί, κατῃσχυμένος ἀπὸ σοῦ ἐκπορεύεται, ἁγνὴ Παρθένε Θεοτόκε» ψάλλουμε στην Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας.

Εδώ, στον Άγιο Δημήτριο στο Βύρωνα, το ζούμε κάθε μέρα και κάθε στιγμή.Η Παναγία η Παρηγορήτρια, η οποία από τις 08 Σεπτεμβρίου 2020 δακρυρροεί και μυροβλύζει ασταμάτητα μέχρι και σήμερα, έχει καταστεί σταθμός αναψυχής πολλών κατατρεγμένων και ταλαιπωρημένων ψυχών αλλά και προορισμός πολλών ευεργετημένων παιδιών Της.

Μέχρι και σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές, άνθρωποι έρχονται να ομολογήσουν τις ευεργεσίες Της. Ο κ. Στυλιανός κατέφθασε σήμερα το πρωί, ακόμα συγκλονισμένος, για να προσκυνήσει τη χάρη Της και να μας διηγηθεί ότι ιάθηκε πλήρως από τον καρκίνο στο παχύ έντερο ενώ είχε ταυτόχρονη δίμηνη ταλαιπωρία από τον κορωνοϊό. Το μόνο που έκανε ήταν να σταυρώνεται με τα δάκρυα και το μύρο της Παναγίας μας καθημερινά και να ελπίζει.Τις επόμενες ημέρες θα προσκομίσει στον Ιερό Ναό μας τα έγγραφα των ιατρών μαζί με τις εξετάσεις τα οποία αποτελούν τα πειστήρια του θαύματος.

Φυσικά, τα θαύματα απευθύνονται στους πιστούς αφού, και ο Κύριος, όντας ο Ίδιος η ίαση των ψυχών και των σωμάτων εντούτοις δεν έγινε πιστευτός από πολλούς. Για τους πιστούς λοιπόν γράφονται τα παραπάνω και για όσους αναμένουν με πόθο την έκδοση του βιβλίου με τα θαυμάσια της Παναγίας της Παρηγορητρίας το οποίο ευχόμαστε να εκδοθεί σύντομα.

Εκεί θα αναφέρονται λεπτομερώς και τεκμηριωμένα όλα τα θαυμαστά σημεία της Παναγίας μας, ως καθήκον και ελάχιστη ανταπόδοση από την πλευρά μας προς το τίμιο πρόσωπό Της: ιάσεις ασθενών, προστασία από ατυχήματα, ανέλπιστη κύηση, λύση οικογενειακών προβλημάτων και άλλα θαυμαστά σημεία, μεγαλύτερα ή μικρότερα.

Η ρήση «πίστευε και μη ερεύνα» δεν αντιπροσωπεύει την Ορθόδοξη Πίστη αλλά άλλες πίστεις και άλλες θρησκείες. Ο Κύριός μας, κάλεσε το μαθητή του το Θωμά λέγοντας: «…φέρε τὸν δάκτυλόν σου ὧδε καὶ ἴδε τὰς χεῖράς μου, καὶ φέρε τὴν χεῖρά σου καὶ βάλε εἰς τὴν πλευράν μου, καὶ μὴ γίνου ἄπιστος, ἀλλὰ πιστός» (Ιωάν. 20, 27). Αποτελεί υποχρέωσή μας λοιπόν η κοινοποίηση όσων θαυμασίων γνωρίζουμε ώστε να υπάρχει ωφέλεια στις ψυχές του πληρώματος του Χριστού.

Καθηκόντως λοιπόν εμείς, όπου έχουμε την τιμή να υπηρετούμε την Παναγία μας την Παρηγορήτρια και Δακρυρροούσα, θέλοντας να αποδώσουμε ευχαριστία και τιμή προς το πρόσωπό Της, για όλα τα θαυμάσιά Της από τότε που ξεκίνησε η Ιερή Δακρυρροή και Μυροβλυσία μέχρι και σήμερα, τελούμε καθημερινά Θεία Λειτουργία 7:00-9:00 το πρωί. Επίσης καθημερινά τελείται η Ιερά Παράκληση ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας στις 11:00 το πρωί και στις 7:00 το απόγευμα.

Επιπλέον, μία φορά το μήνα τελείται Ιερό Ευχέλαιο στο τέλος του οποίου οι Ιερείς χρίουν τους πιστούς με τα Ιερά Δάκρυα και το Μύρο της Παναγίας της Παρηγορητρίας.

Ο Ναός ανοίγει τις πύλες του απο στις 7:00 το πρωί και παραμένει ανοικτός μέχρι τις 8:30 το βράδυ. Για όποιον επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον Ιερό Ναό μας μπορεί να καλεί στο 210 7660943.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η ακατάπαυστη δακρυρροή και μυροβλυσία της Παναγίας Παρηγορήτριας στον Βύρωνα και τα θαύματα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων