14/01/2021 14/01/2021 Καλεσμένοι της εκπομπής «Επικαιρότητα» του pemptousia.fm σήμερα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο π. Πατάπιος ο Καυσοκαλυβίτης, γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ακακίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για την ανάγκη η εκκλησία να απαντά στις κατηγορίες ότι ευθύνεται για τα κρούσματα του κορωνοϊού, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και την Ειδική Επιτροπή Βιοηθικής...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2021 - 16:15

Η «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη

Διαδώστε:
Η «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» με τη Μαρία Γιαχνάκη

Καλεσμένοι της εκπομπής «Επικαιρότητα» του pemptousia.fm σήμερα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο π. Πατάπιος ο Καυσοκαλυβίτης, γέροντας της Ιεράς Καλύβης Αγίου Ακακίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μίλησε για την ανάγκη η εκκλησία να απαντά στις κατηγορίες ότι ευθύνεται για τα κρούσματα του κορωνοϊού, αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και την Ειδική Επιτροπή Βιοηθικής της Ιεράς Συνόδου, η οποία την συμβουλεύει για το ζήτημα, ενώ υπερασπίστηκε την εκκλησία, λέγοντας ότι τήρησε στο έπακρο τα μέτρα και τους κανόνες, συμβάλλοντας στον τιτάνιο αγώνα όλων. 

Προηγουμένως, ο π. Πατάπιος, ένας από τους σύγχρονους λόγιους του Αγίου Όρους, με πολλές μελέτες για τον Άθωνα, και ασκητής μετέφερε σήμερα μια άλλη όψη των εορτών, πνευματική και νηπτική, μιλώντας για το πώς οι Αγιορείτες βιώνουν τα μεγάλα γεγονότα του Δωδεκαημέρου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων