14/12/2018 14/12/2018 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο έδαφός της  σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων της Ουκρανικής εκκλησίας. Η ανακοίνωση αναφέρει: Στις 13 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου επίσκοπος Ιλλαρίων (Ρούντικ), ο οποίος διορίστηκε παράνομα έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, τέλεσε την λειτουργία στο Ναό...
14 Δεκεμβρίου, 2018 - 17:40

Αντιδρά η εκκλησία της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Αντιδρά η εκκλησία της Ουκρανίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο έδαφός της  σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων της Ουκρανικής εκκλησίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει: Στις 13 Δεκεμβρίου ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου επίσκοπος Ιλλαρίων (Ρούντικ), ο οποίος διορίστηκε παράνομα έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, τέλεσε την λειτουργία στο Ναό του Αγίου Ανδρέα του Κιέβου. Η λειτουργία έγινε χωρίς την άδεια του Μητροπολίτη Ονούφριου του Κιέβου και Πάσης Ουκρανία.

Επίσης στο άρθρο αναφέρεται ότι η Ορθόδοξη εκκλησία της Ουκρανίας δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του Οικουμενικού στο έδαφος της Ουκρανία και επικύρωσε την θέση αυτή στο Διάταγμα της Συνόδου επισκοπων της Ουκρανικής Εκκλησιας από τις 13.11.2018 και με την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Εκκλησίας από τις 7.12.2018 (τευχος №41)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων