22/10/2018 22/10/2018 Το ιστορικό σχολείο του Πέρα, επί 118 χρόνια προσφέρει μόρφωση και διατηρεί άσβεστη την κουλτούρα των ομογενών της Πόλης. Σ’ ένα κάθετο στενό της Λεωφόρου του İstiklal  (Πέρα), στο Tumacibasi sokak (Τουματσίμπασι σοκάκ), αριστερά, ανάμεσα σε σειρά γκρίζων κτιρίων, ξεπροβάλλει το Ζωγράφειο, το “σχολείο μας”, όπως το αποκαλούν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, το...
22 Οκτωβρίου, 2018 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2018 - 15:49

Ζωγράφειο Λύκειο: “Μία Πόλις δύο Αυτοκρατορίες”

Διαδώστε:
Ζωγράφειο Λύκειο: “Μία Πόλις δύο Αυτοκρατορίες”

Το ιστορικό σχολείο του Πέρα, επί 118 χρόνια προσφέρει μόρφωση και διατηρεί άσβεστη την κουλτούρα των ομογενών της Πόλης. Σ’ ένα κάθετο στενό της Λεωφόρου του İstiklal  (Πέρα), στο Tumacibasi sokak (Τουματσίμπασι σοκάκ), αριστερά, ανάμεσα σε σειρά γκρίζων κτιρίων, ξεπροβάλλει το Ζωγράφειο, το “σχολείο μας”, όπως το αποκαλούν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης. Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018, το Σχολείο των Ελλήνων της Πόλης διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα “Μία Πόλις δύο Αυτοκρατορίες” (Η Αθανασία των έργων). Τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, Ανατολική Ρώμη πραγματεύεται εικαστικά η Ρένα Φίλη, τη δε Οθωμανική η Feyza Zeybek. Καλλιτεχνικός Σύμβουλος, ο κ. Δημήτρης Δανής. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Antik Hotel Vezneciler.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων