24/09/2018 24/09/2018 Ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους Εξάρχους του Οικουμενικού Πατριαρχείο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ και Μπροβάρι , Πρωτοσυγκελεύων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, κ. Αντώνιος. Σε συνέντευξή του αναφέρει ότι κατά την άποψή του “οι εκπρόσωποι του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, που έχουν έρθει εδώ (σ.σ. Ουκρανία) με συγκεκριμένη αποστολή, παρίστανται και...
24 Σεπτεμβρίου, 2018 - 11:07

Ο Κιέβου Ονούφριος αρνήθηκε να συναντήσει τους Εξάρχους του Φαναρίου

Διαδώστε:
Ο Κιέβου Ονούφριος αρνήθηκε να συναντήσει τους Εξάρχους του Φαναρίου

Ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος αρνήθηκε να συναντηθεί με τους Εξάρχους του Οικουμενικού Πατριαρχείο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μπορίσπολ και Μπροβάρι , Πρωτοσυγκελεύων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, κ. Αντώνιος.

Σε συνέντευξή του αναφέρει ότι κατά την άποψή του “οι εκπρόσωποι του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, που έχουν έρθει εδώ (σ.σ. Ουκρανία) με συγκεκριμένη αποστολή, παρίστανται και δρουν αντικανονικά”, προσθέτοντας ότι “κατόπιν αυτού, όταν ζήτησαν να γίνουν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Ονούφριο, αυτό αρνήθηκε κατηγορηματικά.

“Ενας από τους λόγους της άρνησης του Μητροπολίτη να συναντηθεί με τους απεσταλμένους του Φαναρίου, είναι επειδή η άφιξή τους στην επικράτεια της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα έπρεπε να είχε συμφωνηθεί εξ αρχής και να είχε λάβει την άδεια της Ουκρανικής Εκκλησίας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων