07/11/2018 07/11/2018 Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει καμία δουλειά στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο. Μιλώντας σε επιστημονικό συνέδριο στο Κίεβο, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ο κ. Ποροσένκο, επικαλούμενος τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι η “Ρωσία στέκεται σε δύο πυλώνες: τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τα πυρηνικά”. Και διερωτήθη: “Είναι...
07 Νοεμβρίου, 2018 - 14:21

Ποροσένκο προς Πούτιν: Την εκκλησία σου και πίσω στη Ρωσία!

Διαδώστε:
Ποροσένκο προς Πούτιν: Την εκκλησία σου και πίσω στη Ρωσία!

Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία δεν έχει καμία δουλειά στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πιοτρ Ποροσένκο.

Μιλώντας σε επιστημονικό συνέδριο στο Κίεβο, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, ο κ. Ποροσένκο, επικαλούμενος τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι η “Ρωσία στέκεται σε δύο πυλώνες: τη ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και τα πυρηνικά”.

Και διερωτήθη: “Είναι σωστό, το Ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεδριάζει υπό την ηγεσία του Βλ. Πούτιν με μόνο θέμα στην ημερήσια διάταξη την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία;”

“Αγαπητέ (σ.σ Πούτιν) δεν έχεις καμία δουλειά εδώ. Η εκκλησία σου, οι ένοπλες δυνάμεις σου δεν έχουν δουλειά εδώ. Γύρνα πίσω στη Ρωσία” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ποροσένκο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν θα καθυστερήσει τις διαδικασίες για την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων