29/11/2018 29/11/2018 Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση και ειδικότερα και τις αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους. Η διαμάχη αυτή έχει μεταφερθεί και στη Βουλή, όπου έχει αρχίσει η συζήτηση στην ειδική επιτροπή. Παράλληλα με τις συναντήσεις που είχε...
29 Νοεμβρίου, 2018 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2018 - 9:05

Στο Φανάρι το Σάββατο η Φώφη Γεννηματά

Διαδώστε:
Στο Φανάρι το Σάββατο η Φώφη Γεννηματά

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ασκούν έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση και ειδικότερα και τις αλλαγές στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους. Η διαμάχη αυτή έχει μεταφερθεί και στη Βουλή, όπου έχει αρχίσει η συζήτηση στην ειδική επιτροπή.

Παράλληλα με τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, επαφές με εκκλησιαστικούς παράγοντες έχουν τις τελευταίες ημέρες όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η Νέα Δημοκρατία έχει διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να  ψηφίσει καμία συμφωνία που δεν θίγει τα δικαιώματα των Κληρικών, ενώ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στη Βουλή, όπου θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας.

Η κ. Γεννηματά, όπως έχει ανακοινωθεί, πρόκειται να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο Φανάρι. Η συνάντηση προγραμματίζεται για το επόμενο Σάββατο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων