22/01/2019 22/01/2019 Στα ημιτελικά Australian Open προκρίθηκε ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον ελληνισμό και κυρίως στους Ομογενείες της Αυστραλίας, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι απλά το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ένας από τους αθλητές που με τις επιτυχίες έχει...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 10:13

Όταν ο Στ. Τσιτσιπάς μιλούσε για το θαύμα του Θεού

Διαδώστε:
Όταν ο Στ. Τσιτσιπάς μιλούσε για το θαύμα του Θεού

Στα ημιτελικά Australian Open προκρίθηκε ο 20χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον ελληνισμό και κυρίως στους Ομογενείες της Αυστραλίας, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είναι απλά το πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ένας από τους αθλητές που με τις επιτυχίες έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Το περασμένο καλοκαίρι,  λίγο πριν από μία κρίσιμη αθλητική αναμέτρηση είχε αποκαλύψει την πιο άσχημη εμπειρία της ζωής του το 2015, τονίζοντας πόσο ευγνώμων είναι που ο Θεός του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

“Ήμουν μαζί με έναν φίλο μου στη σάουνα και τότε είπαμε να βουτήξουμε στη θάλασσα για να αναζωογονηθούμε. Δεν καταλάβαμε πόσο επικίνδυνα ήταν τα πράγματα εκείνη τη μέρα, πηδήξαμε, όμως όσο προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι γινόταν, τα κύματα ήταν τόσο μεγάλα που άρχισαν να μας πνίγουν” εξήγησε ο νεαρός αθλητής και συνέχισε: “Οι συνθήκες ήταν πολύ άγριες και ήταν απίθανο να παλέψει κανείς. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, ένιωθα απαίσια που βρισκόμουν στο νερό και τρομοκρατήθηκα. Δεν ήξερα πως θα τελειώσει όλο αυτό. Προσπαθούσαμε να κολυμπήσουμε προς την παραλία, όμως αυτό έμοιαζε μάταιο. Ο πατέρας μου μας είδε από απόσταση και βούτηξε και εκείνος, μας έφτασε και μας έσπρωξε στην αμμουδιά. Κάπως έτσι επιβιώσαμε μετά από πολύ μεγάλη μάχη. Ήμουν μερικές ανάσες μακριά από τον πνιγμό”.

Και ομολογεί ότι μετά από αυτό το γεγονός είδε τη ζωή διαφορετικά: “Με ξύπνησε, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο ασήμαντα είναι μερικά πράγματα στη ζωή μας και πόσο τυχερός ήμουν που έζησα. Εκείνη η εμπειρία με βοήθησε να γίνω σοφότερος, σωματικά και πνευματικά” προσθέτοντας: “Νιώθω ότι ο Θεός θέλησε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων