28/05/2022 28/05/2022 Στις 28 Μαϊου του 1979, η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα σημαντικό, που θα καθορίσει την μετέπειτα πολιτική της αλλά και οικονομική πορεία. Εκείνη τη μέρα -πριν 43 χρόνια-, υπογράφεται στο περιστύλιο του Ζαππείου η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, με κύριο πρωταγωνιστή, θεμελιωτή αλλά και οραματιστή τον πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με αφορμή...
28 Μαΐου, 2022 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2022 - 14:21

43 χρόνια πριν: Η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ- Μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Διαδώστε:
43 χρόνια πριν: Η υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ- Μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Στις 28 Μαϊου του 1979, η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα σημαντικό, που θα καθορίσει την μετέπειτα πολιτική της αλλά και οικονομική πορεία.

Εκείνη τη μέρα -πριν 43 χρόνια-, υπογράφεται στο περιστύλιο του Ζαππείου η συμφωνία ένταξης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, με κύριο πρωταγωνιστή, θεμελιωτή αλλά και οραματιστή τον πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Με αφορμή τη σημερινή μέρα, ο πολιτικός κόσμος με μήνυμά του στα Μέσα Κοινωνικής αναφέρεται στη μέρα σταθμό, που άλλαξε την πορεία της χώρας.

Σε ανάρτηση στο twitter ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρει: «43 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Ένταξης της Ελλάδας στην τότε Ε.Ο.Κ. Χάρη στις ενέργειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ελλάδα έγινε το 10ο μόλις μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Συμμετέχει έκτοτε στο μεγαλύτερο εγχείρημα συνεργασίας κρατών στην ιστορία της ανθρωπότητας».

Ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter τονίζει: «Στις 28 Μαΐου 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής βάζει την Ελλάδα στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια & καθορίζει την ευρωπαϊκή μοίρα της χώρας. Σήμερα, 43 χρόνια μετά την υπογραφή της ένταξης, η Ελλάδα ως ισχυρός εταίρος συμμετέχει ενεργά & συνδιαμορφώνει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων