13/04/2022 13/04/2022 Πραγματοποιήθηκε τη Δυετέρα στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας Βόλου (Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου), η ομιλία του Νίκου Τσιρέβελου, Δρ. Θεολογίας, με θέμα «Ένας οικολόγος πριν τα οικολογικά κινήματα: O Άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου». Η ομιλία ήταν ενταγμένη στη σειρά διαλέξεων με το γενικό τίτλο «Εκκλησία και οικολογική...
13 Απριλίου, 2022 - 8:27
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 8:22

Άγος Αμφιλόχιος της Πάτμου: Ένας οικολόγος πριν τα οικολογικά κινήματα

Διαδώστε:
Άγος Αμφιλόχιος της Πάτμου: Ένας οικολόγος πριν τα οικολογικά κινήματα

Πραγματοποιήθηκε τη Δυετέρα στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας της Νέας Ιωνίας Βόλου (Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Βόλου), η ομιλία του Νίκου Τσιρέβελου, Δρ. Θεολογίας, με θέμα «Ένας οικολόγος πριν τα οικολογικά κινήματα: O Άγιος Αμφιλόχιος της Πάτμου».

Η ομιλία ήταν ενταγμένη στη σειρά διαλέξεων με το γενικό τίτλο «Εκκλησία και οικολογική κρίση» του προγράμματος «Πράσινη Ενορία», που υλοποιεί η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου σε συνεργασία με τον ναό της Ευαγγελιστρίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο προϊστάμενος του ναού, π. Αμφιλόχιος Μήλτος.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Τσιρέβελος, αφού σκιαγράφησε τον βίο του αγίου Αμφιλοχίου, περιέγραψε την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος του για τα δέντρα και τη φύση, ενός ενδιαφέροντος που αποτέλεσε μια σταθερή πλευρά του ευρύτερου ποιμαντικού και φιλανθρωπικού έργου του σε καιρούς χαλεπούς (ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα του μεσοπολέμου, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος κλπ) και μάλιστα σε μια εποχή που το ενδιαφέρον για την οικολογία ακόμη ήταν πολύ περιορισμένο.

Τόνισε την επίδραση του έργου του αγίου Αμφιλοχίου στην πορεία μεταγενέστερων μορφών της Ορθοδοξίας, όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος Γιαννουλάτος, η γερόντισσα Γαβριηλία (Παπαγιάννη) κ.α., ενώ στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης ευαισθησίας για τα οικολογικά θέματα μέσα από το μάθημα των θρησκευτικών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων