24/09/2020 24/09/2020 Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από τον κυκλώνα “ Ιανό”. Αναλυτικότερα στις βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται: Χορήγηση εφάπαξ επιδόματος προς τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα “ Ιανό” στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Ζακύνθου,...
24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 9:22

Ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες του «Ιανού»

Διαδώστε:
Ανακοινώθηκαν τα έκτακτα μέτρα για τους πληγέντες του «Ιανού»

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από τον κυκλώνα “ Ιανό”.

Αναλυτικότερα στις βασικότερες διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται:

  • Χορήγηση εφάπαξ επιδόματος προς τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί από τον κυκλώνα “ Ιανό” στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας, της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Ζακύνθου, της Λευκάδας, της Κορινθίας και της Ευρυτανίας. Η ενίσχυση ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα ανά κατοικία και σε 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση που έχει πληγεί. Η ενίσχυση αυτή είναι αφορολόγητη, και ακατάσχετη. Δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος ή εισφοράς συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Αναστέλλεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 η διενέργεια κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας φυσικών ή νομικών προσώπων που επλήγησαν από τον “ Ιανό”. Η αναστολή καταλαμβάνει και τη διενέργεια πλειστηριασμών, κατασχέσεων, αποβολών και προσωπικών κρατήσεων.
  • Παρέχεται η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες που επλήγησαν από τον “ Ιανό” να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων τους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί και όχι πέραν των 3 μηνών.
  • Καταβάλλεται στους εργαζόμενους με αναστολή εργασίας αποζημίωση ειδικού σκοπού 534 ευρώ, αναλογία Δώρου Χριστουγέννων και παρέχεται πλήρης ασφαλιστική κάλυψη επί του ονομαστικού τους μισθού.
  • Παρέχεται η δυνατότητα καταβολής της πρώτης και της δεύτερης δόσης του ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2020.
  • Παρατείνεται έως και τις 30 Απριλίου 2021 η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για τις μεταφορές, καφέ και ροφήματα στην εστίαση, εισιτήρια κινηματογράφων, θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών καθώς και στο τουριστικό πακέτο.
  • Η διαφημιστική δαπάνη εκπίπτει, υπό προϋποθέσεις, προσαυξημένη από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων κατά 100% για το φορολογικό έτος 2020 και κατά 60% για το φορολογικό έτος 2021.
  • Αναστέλλεται για ένα έτος και συγκεκριμένα από 1 Οκτωβρίου 2020 έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 η επιβολή του τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση. Το κόστος του μέτρου αυτού ανέρχεται σε 18 εκατ ευρώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων