08/09/2020 08/09/2020 Λιτάνευση αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Κύκκου από την Κύπρο έγινε σήμερα αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για το Γενέθλιον της Θεοτόκου στην ενορία της Κατούνιτσα, σε χωριό πέριξ του Ασένοφγκραντ ή αλλιώς Στενημάχου, που υπήρξε η πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας με τις περισσότερες ορθόδοξες εκκλησίες στη Βουλγαρία! Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο...
08 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:40
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2020 - 23:52

Αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου λιτανεύτηκε στη Βουλγαρία

Διαδώστε:
Αντίγραφο της Παναγίας του Κύκκου λιτανεύτηκε στη Βουλγαρία

Λιτάνευση αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Κύκκου από την Κύπρο έγινε σήμερα αμέσως μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία για το Γενέθλιον της Θεοτόκου στην ενορία της Κατούνιτσα, σε χωριό πέριξ του Ασένοφγκραντ ή αλλιώς Στενημάχου, που υπήρξε η πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας με τις περισσότερες ορθόδοξες εκκλησίες στη Βουλγαρία! Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο προϊστάμενος του ναού, π. Ντιμίτρ Κίρεφ.

Όπως έγινε γνωστό, η πανηγυρική Θεία λειτουργία με το αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Κυκκώτισσας θα πραγματοποιείται στην Κατούνιτσα στις 8 Σεπτεμβρίου εκάστου έτους επί τη εορτή του γενεθλίου της Θεοτόκου, όπως γίνεται και στην Ιερά Μονή του Κύκκου, απ’ όπου υιοθετήθηκε μαζί με την εικόνα και η παράδοση.

Σημειώνεται ότι η εικόνα δωρήθηκε στην ενορία της εκκλησίας  του Αγίου Νικολάου φέτος τα Θεοφάνεια και είναι αντίγραφο μίας εκ των τριών που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Ρεπορτάζ: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων