20/05/2021 20/05/2021 Σκληρή απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στην μακροσκελή ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα για φρικαλεότητες και διαστρέβλωση της ιστορίας. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων “Τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής, δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία...
20 Μαΐου, 2021 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 9:00

Απάντηση Υπουργείου Εξωτερικών στην πρόκληση της Τουρκίας

Διαδώστε:
Απάντηση Υπουργείου Εξωτερικών στην πρόκληση της Τουρκίας

Σκληρή απάντηση έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών στην μακροσκελή ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα για φρικαλεότητες και διαστρέβλωση της ιστορίας. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει μεταξύ άλλων “Τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής, δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Με  ιδιαίτερη απογοήτευση διαπιστώνουμε να επαναλαμβάνεται για μία ακόμη φορά η αδόκιμη απόπειρα μέσω ανακοίνωσης του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών της παραποίησης της ιστορικής αλήθειας.

Τα ψεύδη, η παραποίηση της ιστορίας και η χρήση εμπρηστικής ρητορικής, δεν συνάδουν με την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας από χώρα, η οποία επιθυμεί να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας.

Η νηφάλια αναγνώριση των γεγονότων, από κάθε χώρα, στην προκειμένη περίπτωση από την Τουρκία, συνιστά αναγκαίο βήμα και εχέγγυο της δέσμευσης ότι ζοφερές στιγμές όπως η γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν θα επαναληφθούν.

Η αυτοκριτική, η συγγνώμη στους συγγενείς των θυμάτων και η εγκατάλειψη του αναθεωρητισμού αποτελούν ένδειξη δύναμης και όχι αδυναμίας. Αποτελούν προϋπόθεση για τον καλόπιστο διάλογο στην βάση του Διεθνούς Δικαίου και την καταπολέμηση των ακροτήτων του εθνικισμού. Για την επούλωση των πληγών του παρελθόντος και τη συμφιλίωση των λαών και των κρατών. Για την εμπέδωση της ειρηνικής συμπόρευσής τους.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αν και δε πρέπει να ξεχνάμε τις άμεσες φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η Ελλάδα σε αυτά τα εδάφη, απορρίπτουμε εντελώς τις αβάσιμες δηλώσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου του 1919 που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ομοίως καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-τουρκικών ομάδων και συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις κατηγορίες εκτός Ελλάδος που δεν έχουν καμία βάση».

Διαβάστε ακόμα:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση – 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Όλη η Ελλάδα τιμά τη Γενοκτονία των Ποντίων (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων