09/12/2023 10/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικύωνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστησαν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, σε εκδήλωση στην Πουλίτσα Κορινθίας για τα Αποκαλυπτήρια Προτομής του Ιερολοχίτη και Καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης: ●   Η Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαρία...
09 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2023 - 2:05

Αποκαλυπτήρια προτομής του Ιερολοχίτη Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Διαδώστε:
Αποκαλυπτήρια προτομής του Ιερολοχίτη Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικύωνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστησαν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, σε εκδήλωση στην Πουλίτσα Κορινθίας για τα Αποκαλυπτήρια Προτομής του Ιερολοχίτη και Καταδρομέα Στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα, κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης:

●   Η Βουλευτής Κορινθίας κ. Μαρία Ελένη (Μαριλένα) Σούκουλη – Βιλιάλη.

●   Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας.

●   Ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκου.

●   Ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης.

●   Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεωρήσεων της Γενικής Επιθεώρησης του ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Γιαπιτζής ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά,  ο Διοικητής της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΠ «ΠΕΛΟΠΠΟΝΗΣΟΣ») Υποστράτηγος Ιωάννης Δημητρέλλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Άγγελου Χουδελούδη και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Καμπόλης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

●   Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης.

●   Ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Αλεξάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΕΔ) Υποστράτηγος Νικόλαος Γιαννόπουλος.

●   Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πουλίτσας κ. Γεώργιος Πούλος.

●   Ο Σύμβουλος του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Υποστράτηγος ε.α. Αριστομένης Κράγκαρης.

●   Η σύζυγος του αείμνηστου Στρατηγού κ. Ακριβή Κόρκα, η κόρη του κ. Ελένη Κόρκα, καθώς και λοιποί συγγενείς του.

Κατά την διάρκεια της τελετής και μετά την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Στρατηγού Κόρκα από την Βουλευτή Κορινθίας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και τον Πρόεδρο της Πουλίτσας, και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση, καθώς και την χαρά και την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε στην Πουλίτσα Κορινθίας, στον τόπο που γεννήθηκε ο αείμνηστος Ιερολοχίτης και Καταδρομέας Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας, αποτίοντας φόρο τιμής στην μνήμη ενός ξεχωριστού Έλληνα και λαμπρού πατριώτη.

Έκανε σύντομη αναδρομή στην προσωπικότητα του Στρατηγού και στην ανιδιοτελή προσφορά του σε όλα τα καλέσματα της Πατρίδος, χαρακτηρίζοντάς τον μοναδικό και εκλεκτό Αξιωματικό, σεμνό και συνάμα φλογερό Στρατιώτη της Ελλάδος, ένα άξιο τέκνο της Ελλάδος που έπραξε το Χρέος του στο ακέραιο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ελευθερία της.

Σημείωσε ότι η πορεία του αειμνήστου Στρατηγού αποτέλεσε φάρο και πρότυπο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν, και παράλληλα συνιστά παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές Αξιωματικών, αφήνοντας τους βαριά παρακαταθήκη.

Τέλος, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία ανέγερσης της προτομής, οποία συνιστά πράξη εδραίωσης στο διηνεκές της μνήμης του Στρατηγού, στην συλλογική συνείδηση του Έθνους, και ταυτόχρονα θα θυμίζει στους νεότερους την οδό  του Χρέους και του Καθήκοντος προς την Πατρίδα.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων