07/09/2020 07/09/2020 Στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία μίλησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αργολίδος κ. Νεκτάριος, και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεγάλης Παναγιάς Θηβών. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος...
07 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2020 - 17:21

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- Ιεράρχες μιλούν για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

Διαδώστε:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- Ιεράρχες μιλούν για τον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη

Στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία μίλησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Αργολίδος κ. Νεκτάριος, και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, μετά την ολοκλήρωση του Εσπερινού που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Μεγάλης Παναγιάς Θηβών.

Της ακολουθίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου μετά την επίσημη Αγιοκατάταξή του από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

“Ήταν ένα δώρο μεγάλο για όλους μας. Ευγνωμονούμε τον Θεό” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προσθέτοντας ότι είναι καλό να κάνουμε μια προσπάθεια μήπως πάρουμε κάτι από τον Όσιο Εφραίμ

 

 

“Όταν γνωρίσει κανείς έναν Άγιο, αυτό μένει βαθιά χαραγμένο, γιατί γνωρίζουμε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά πολλοί λίγοι μένουν στην ψυχής μας” δήλωσε αποκλειστικά στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και τον δημοσιογράφο Νικόλαο Ζαϊμη ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

 

 

“Ζήσαμε στιγμές όμορφες, κατανυκτικές” τόνισε από την πλευρά  ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και πρόσθεσε: “Η μνήμη των Αγίων είναι να μιμηθούμε τη ζωή τους. Και Όσιος Εφραίμ νομίζω αυτό θα ήθελε. Αυτό πάντα φώναζε: Να ζούμε κατά Θεόν, να βιώνουμε την μυστηριακή ζωή και την χάρη του Θεού”.  Ο Σεβασμιώτατος τέλος, ευχαρίστησε το Πρακτορείο   Ορθοδοξία “γιατί έκανε κοινωνούς πάρα πολλούς ανθρώπους αυτών των ακολουθιών και των πνευματικών εκδηλώσεων”.

 

 

Νωρίτερα, αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρακτορείο Ορθοδοξία έκαναν τόσο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος όσο και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Περιστερίου κ. Κλήμης και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, μετά την πρώτη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη γενέτειρα του Οσίου Εφραίμ στο Αμπελοχώρι Θηβών.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ρεπορτάζ: Νικόλαος Ζαϊμης

Κάμερα: Μανώλης Δημελλάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το ΑΦΙΕΡΩΜΑ του Πρακτορείο Ορθοδοξία στον πρώτο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτου

 

ΔΕΙΤΕ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Η κολυμβήθρα που βαφτίστηκε ο Άγιος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων