15/02/2021 15/02/2021 Έναν θρησκευτικό σταυρό προσπάθησε να πουλήσει, μέσω διαδικτύου, 67χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο αναζητώντας αγοραστή για τον χάλκινο σταυρό αντί του ποσού των 120 ευρώ. Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του 67χρονου, στην Κάτω Τούμπα, ο...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 14:00

Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να πουλήσει Σταυρό του 19ου αιώνα

Διαδώστε:
Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να πουλήσει Σταυρό του 19ου αιώνα

Έναν θρησκευτικό σταυρό προσπάθησε να πουλήσει, μέσω διαδικτύου, 67χρονος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο αναζητώντας αγοραστή για τον χάλκινο σταυρό αντί του ποσού των 120 ευρώ. Ύστερα από αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του 67χρονου, στην Κάτω Τούμπα, ο σταυρός κατασχέθηκε.

Αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων γνωμάτευσε ότι ο συγκεκριμένος σταυρός χρονολογείται στη δεύτερη δεκαετία του 19ου αιώνα και εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο 67χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων