06/03/2019 06/03/2019 Στους στόχους αλλά και τη γραμμή της κυβέρνησης, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που ακολουθούν αναφέρθηκε σε ομιλίας τη στη Θεσσαλονίκη η υπουργός  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα «στον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και στο πολιτικό προσωπικό της πιο βαθιά συντήρησης», κι αυτή...
06 Μαρτίου, 2019 - 8:12
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2019 - 8:13

Αχτσιόγλου: Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε πρόοδο και συντήρηση

Διαδώστε:
Αχτσιόγλου: Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε πρόοδο και συντήρηση

Στους στόχους αλλά και τη γραμμή της κυβέρνησης, ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που ακολουθούν αναφέρθηκε σε ομιλίας τη στη Θεσσαλονίκη η υπουργός  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου. Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή ανάμεσα «στον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και στο πολιτικό προσωπικό της πιο βαθιά συντήρησης», κι αυτή εκφράζεται και στο ζήτημα των σχέσεων κράτους- εκκλησίας.

«Σε αυτήν την ιδεολογική, πολιτική και αξιακή αντιπαράθεση των δύο κόσμων, δεν χωρούν συμβιβασμοί, δεν χωρούν ενδιάμεσες επιλογές» συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:

«Οι ευρωεκλογές του Μαΐου και οι εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου νομίζω ότι πρέπει να οριστικοποιήσουν το «διαζύγιο» της ελληνικής κοινωνίας με τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος και να επιβεβαιώσουν αυτή την επιλογή της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ανάπτυξης». Η κ. Αχτσιόγλου, τόνισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υπήρξε «η κινητήριος δύναμη» και καταλύτης πολιτικών εξελίξεων, διαπέρασε οριζόντια όλα τα κόμματα «γιατί είναι ζήτημα ταυτοτικό» και ανέδειξε μια «σαφέστατη διαχωριστική γραμμή», ανάμεσα «στον προοδευτικό πολιτικό κόσμο και στο πολιτικό προσωπικό της πιο βαθιά συντήρησης». «Αυτή, η ίδια διαχωριστική γραμμή, είναι μία, και αναδεικνύεται και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης και στο ζήτημα των σχέσεων κράτους – εκκλησίας και στο ζήτημα των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών» είπε η υπουργός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων